Afbeelding
Foto:

Advertorial

Ruim 65% kiest voor glasvezel

Ysselsteyn | Het burgerinitiatief dat uitgegroeid is tot Coöperatie GlaswebVenray U.A. bereikte afgelopen week een hoogtepunt. In augustus 2017 stond de teller van klantaanmeldingen in Ysselsteyn op 47%. Na de deadline schoot de teller van klantaanmeldingen omhoog tot boven de 65%. Hieruit blijkt dat de behoefte aan snel internet en de extra mogelijkheden die glasvezel biedt groot is.

Dinsdag 31 oktober was de deadline voor 'glasvezel met gratis aansluiting tot in de woning' voor POP Ysselsteyn. In gemeenschapshuis Smelehof in Ysselsteyn gebeurde iets wat niemand had voorzien. Tussen 18.30 en 20.00 uur was de laatste mogelijkheid om in het bijzijn van providers en met hulp van de Glasweb-teamleden aan te melden voor gratis aanleg van glasvezel tot in de woning. Er stond een wachtrij van de kleine zaal tot buiten. GlaswebVenray mag terecht trots zijn op het draagvlak en de inzet van de inwoners en met name de Glasweb-teamleden.

Het doel van GlaswebVenray blijft om de gehele gemeente Venray te voorzien van glasvezel, maar alleen als u het wilt. Dit betekent dat een dorp / wijk / industriegebied economisch haalbaar moet zijn om aan te leggen voordat dit gebied ingepland mag worden voor de aanleg van glasvezel. De gemeente Venray, garantsteller van dit burgerinitiatief, blijft hierop toezien.

Buiten de garantstelling van de gemeente werkt GlaswebVenray aan het opbouwen van Eigen Vermogen door het uitgeven van obligaties. Het doel is om voor 1 januari 2018 2500 obligaties à € 100,- uit te geven. Op dit moment staat de teller op 72%. GlaswebVenray wil zo snel mogelijk onafhankelijk worden.

Maandag 11 december gaat in Ysselsteyn de eerste schop in de grond. In het bijzijn van genodigden zal aannemer Spitters starten met de aanleg van glasvezel in de gemeente Venray en dorp Holthees. Een mijlpaal in de geschiedenis op digitaal gebied. GlaswebVenray is in gang gezet door een kippenboer uit Vredepeel en groeit nu uit tot een voorbeeldproject binnen de provincie Limburg en Nederland. Recent verwees zelfs minister Kamp naar het succes van dit burgerinitiatief. Dankzij de inspanning van vele enthousiaste burgers staat Venray nu digitaal op de kaart.

Foto: Krea-Webdesign.