Sportcafé XL in Venlo

Venlo | Sportverenigingen uit Noord-Limburg komen op maandagavond 20 november samen voor Sportcafé XL in Venlo.

Verenigingen krijgen ondersteuning van Clubtotaal, een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in Noord-Limburg. Eenmaal per jaar houdt Clubtotaal het Sportcafé XL waarbij trainers, bestuursleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken van harte welkom zijn om te leren en te netwerken met elkaar. Sportverenigingen moeten zichzelf continu verbeteren om mee te kunnen draaien in de huidige maatschappij. Hoe positioneren ze zichzelf in een concurrerende markt met behulp van de nieuwste trends op het gebied van marketing? Redden de verenigingen het nog alleen? Hoe haalt een vereniging het beste uit zichzelf en zijn omgeving door maatschappelijk te ondernemen? Dit zijn enkele vragen die veel verenigingen bezighouden. Tijdens een aantal workshops en netwerksessies komen deze vragen aan bod. De verenigingen kunnen tijdens het Sportcafé XL onder andere leren over ouderensport, een veilig sportklimaat en crowdfunding. Tijdens de netwerksessies wordt er gespard met andere verenigingen over bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid, gastvrijheid op de club en de nieuwe generatie sporters. Rob Scheepers gaat op een ludieke wijze het Sportcafé XL afsluiten. Trainers, bestuursleden van sportverenigingen en -clubs en professionals die in de sport werken zijn deze avond van harte welkom. Meer weten? Kijk op www.clubtotaal.nl.


Brandweer werkt aan toekomst

Venray | De maatschappij verandert voortdurend. Ondanks deze veranderingen moet de brandweer, ook in de toekomst, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag brandweermensen paraat te hebben staan. Brandweer Limburg-Noord is gestart met een innovatieproject om nieuwe ideeën te vinden om de paraatheid ook in de toekomst te kunnen waarborgen.

De maatschappij verandert in hoog tempo. Hoewel de brandweer allerlei initiatieven en activiteiten uitvoert om paraatheid en beschikbaarheid te verbeteren, blijft het moeilijk om 365 dagen per jaar, 24 uur per dag brandweermensen klaar te hebben staan. Paraatheid en beschikbaar zijn, vormt daarmee één van de grootste uitdagingen voor ons als brandweer.

Brandweer Limburg-Noord is een innovatieproject gestart. De deelnemers aan het project komen uit verschillende geledingen van de organisatie. Zo doen vrijwillige en beroepsbrandweermedewerkers mee, maar ook een adviseur gevaarlijke stoffen. Maar ook mensen die geen link hebben met de brandweer denken mee. Door de werkwijze in het project worden de deelnemers gedwongen om op zoek te gaan naar nieuwe en concrete ideeën waarmee ook in de toekomst de paraatheid en de beschikbaarheid van de brandweer gegarandeerd wordt. Het project loopt tot februari 2018. Welke ideeën dit project op gaat leveren, is nog niet duidelijk. Maar de brandweer hoopt begin 2018 3 tot vijf vernieuwende ideeën uitgewerkt te hebben die in de praktijk in te zetten zijn.

Chris Tomassen (beroepsbrandweerman) geeft aan "Ik hoop dat met de ideeën van dit innovatief traject de betrokkenheid en beschikbaarheid van huidige en toekomstige brandweermensen veilig wordt gesteld om ook in de toekomst de veiligheid van de inwoners van Limburg-Noord te kunnen waarborgen".

"Ik vind het belangrijk aan dit project mee te doen, zodat ik zelf kan bijdragen aan het creëren van een toekomstbestendige brandweer," volgens Paul Rubens (vrijwilliger Brandweer Roermond). "Een brandweer waarbij efficiënt door vakbekwame mensen wordt gewerkt en waarop de burger ten alle tijden kan vertrouwen. We hopen als projectteam tot werkbare oplossingen te komen om de paraatheid van de brandweer te kunnen blijven garanderen."


Match

Venray | Match voor Vrijwilligers is op zoek naar een penningmeester voor de afdeling Horst van de Zonnebloem.

De afdeling is dringend op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van penningmeester. Tot de taken behoren het uitvoeren van administratieve werkzaamheden en het opstellen en bewaken van de jaarlijkse begroting en jaarrekening; het voorbereiden en bijwonen van vergaderingen; het coördineren van de jaarlijkse lotenverkoop. Wensen: cijfermatig/financieel inzicht; nauwkeurig en betrouwbaar; administratie op de computer kunnen doen; woonachtig in de regio Horst aan de Maas. De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer een dagdeel per twee weken. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.


KBO Venray in teken verkeer

Venray | KBO Venray houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en KBO Limburg op donderdag 23 november een voorlichtingsmiddag over deelname aan het verkeer voor voornamelijk e-bikegebruikers en bestuurders van scootmobiels.

De middag heeft naast een informatief ook een interactief karakter met een quiz en prijsjes. Aanvang 14.00 uur in De Kemphaan. Opgeven kan bij Trees Cadirci via telefoon (0478)581238 of edtreescadirci@ziggo.nl. Aanmelden door het deponeren van een briefje in de KBO-bus bij De Kemphaan is ook mogelijk.

Op donderdag 28 december staat een reisje naar Achen op de agenda. Opgeven kan tot 18 december bij Trees Cadirci via bovenstaand telefoonnummer en e-mailadres.

De kaartverkoop voor de adventsviering staat gepland op de donderdagen 16 en 23 november van 10.00 tot 12.00 uur in De Kemphaan in Venray.


Open dag SGL

SGL activiteitencentrum Venray hield zaterdag een open dag in hun activiteitencentrum aan de Dr. Poelsstraat. SGL helpt mensen met een lichamelijke beperking en/of hersenletsel (bijvoorbeeld na een ongeluk of een hersenbloeding) om toch een zo normaal en zelfstandig mogelijk leven te leiden en deel te nemen aan de maatschappij.