Kunstig Genieten van Wijn geslaagd

Venray | De dames van Kiwanis de Rooyse Ladies hielden zondag onder de noemer Kunstig Genieten van Wijn in het nieuwe Venrayse museum een wijnproeverij in combinatie met een kunsttentoonstelling.

Ruim 125 gasten genoten van kunst, wijnen en bijpassende hapjes. De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars uit de eigen regio en is in het Venrays Museum aan het Monseigneur Goumansplein nog tot en met 17 december 2017 te bezoeken. De entree bedraagt 2,50 euro.

Dit bedrag komt volledig ten goede aan het goede doel. Voor houders van de museumjaarkaart is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Kunstwerkplaats Venray, het Venrays Museum, Wijn & Bistrobar Samen en de sponsoren van de Kiwanis.

Zonder de inzet van al deze partijen was het niet mogelijk geweest om deze middag op touw te zetten. Naast de opbrengst van de middag en de entreegelden van de tentoonstelling wordt een deel van de opbrengst van de verkoop van de tentoongestelde werken geschonken aan de Speelgoedbank Venray.

Na sluiting van de tentoonstelling wordt het definitieve bedrag van de schenking bekendgemaakt.


Oliebollenverkoop Ons Genot

Venray | Op donderdag 16 november komen leden van de ruitervereniging Ons Genot Leunen-Veulen-Heide weer bij de inwoners van Leunen, Veulen en Heide aan de deur met oliebollen. De oliebollen worden gebakken door bakkerij Van Gassel.

Dit jaar wordt er voor het eerst ook een extra standje geplaatst bij de entree van Intratuin Venray om ook de inwoners van Venray de gelegenheid te geven deze oliebollen te kopen en de ruiterclub met de aankoop van oliebollen een warm hart toe te dragen. Op donderdag 16 november worden de oliebollen verkocht van 11.00 uur tot 18.00 uur bij de entree. Een zak kost 4 euro, drie zakken kosten 10 euro. Een zak bevat vijf oliebollen, met keuze uit met- en zonder rozijnen). Bij Intratuin in Venray is de traditionele kerstshow inmiddels al in volle gang.


Gewonde bij ongeval

Venray | Bij een eenzijdig ongeval is onlangs een 39-jarige automobilist uit Venray gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 06.15 uur op de Henri Dunantstraat in Venray. De man knalde met zijn wagen tegen een boom. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De weg was tijdelijk afgesloten voor verkeer.