Belangrijke zege hockeyers: 3-2

Venray-DVS 3-2 (2-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x) en Sebastiaan Michiels.

Venray | De hockeyers van Venray behaalden in de derde klasse een belangrijke zege tegen DVS. Het duel tussen de nummers drie en vier van de ranglijst werd beslist in het voordeel van de Venraynaren: 3-2.

Venray begon uitstekend aan het duel en werd al na een paar minuten beloond met een vroege openingstreffer. Stan Deeks bediende op maat topscorer Guido Pop die vervolgens de bal met een subtiel backhandje rechts naast de uitkomende keeper wist te plaatsen. DVS liet echter niet zomaar over zich heenlopen en creëerde korte tijd later de 1-1 na een snelle uitbraak via rechts. Gelukkig wist het jonge team van Venray onder het aanvoerderschap van Alexander Michiels de hoofdjes omhoog te houden. Jeugdspeler Tom Schueler wist met een prachtige flats Sebastiaan Michiels te bedienen die met een tip-in van hoge klasse de 2-1 en daarmee ook zijn eerste doelpunt van het seizoen wist binnen te tikken. Venray bleef in de aanval en wist vele kansen te creëren waardoor de score wel had kunnen oplopen tot 5-1 maar dankzij de uitblinkende keeper van DVS bleef een derde doelpunt uit.

In de tweede helft begonnen beide teams sterk en wist Venray de voorsprong verder uit te breiden. De thuisploeg kreeg een strafbal toegekend nadat een bal op het lichaam van een tegenstander kwam. Guido Pop was vastberaden en scoorde zijn tweede van de wedstrijd door de bal hard binnen te pushen: 3-1. De gasten toonden vervolgens veerkracht en kwamen snel terug tot 3-2. Venray pakte daarna de touwtjes weer in handen. Een vierde doelpunt door Roy de Rijk werd afgekeurd en enkele goede aanvallen via de snelle spitsen leverden niet het gewenste resultaat op. Verdedigend werd de wedstrijd ondanks de druk van DVS georganiseerd uitgespeeld en bleef de winst in eigen huis: 3-2.

Op zondag 12 november gaat Venray op bezoek bij Don Quishoot. Het duel in Eindhoven begint om 14.45 uur.

Jumpers'76 buigt hoofd: 77-74

Tantalus-Jumpers'76 77-74. Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurens (30 punten), Peter Hoeijmakers en Justin Gommans (beiden 11).

Eindhoven | Jumpers'76 verloor vrijdagavond in Eindhoven van Tantalus. De ploeg uit Venray gaf zich pas na verlenging gewonnen: 77-74.

Bij Jumpers'76 ontbraken Bart van Dijk en Jorik Wulterkens. De wedstrijd in Eindhoven was vanaf de eerste minuut ontzettend spannend. Die spanning bleef tot het eindsignaal. Bij rust stond Jumpers nog op een voorsprong van twee punten, maar Tantalus bleef knokken. Na de pauze bleven beiden teams om en om scoren. Jumpers'76 wisselde verder door, zodat iedereen de kans kreeg om speelminuten te maken. Daardoor sloop Tantalus dichterbij en eindigde het derde kwart gelijk op 46-46. Vervolgens pakten de gasten de draad weer op en bouwden een kleine voorsprong op. In de laatste twee minuten scoorde de heren van Tantalus en kregen een aantal fouten mee in de laatste minuut, waardoor na 40 minuten een gelijke stand op het scorebord stond: 66-66. In de verlenging trok de thuisploeg aan het langste eind. Na zeven duels staat Jumpers tweede in de tweede klasse A. De ploeg haalde acht punten uit de eerste zeven duels. Komend weekend is Jumpers'76 vrij.