Informatieavond Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Op 20 november gaan de uitvoeringswerkzaamheden van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum van start. Om bewoners in het gebied hierover te informeren organiseren aannemer Mooder Maas en Projectbureau Ooijen-Wanssum op dinsdag 14 november om 19.30 uur een algemene informatieavond in 't Brugeind in Meerlo.

De avond start met een presentatie waarin onder meer het definitieve ontwerp, de uitvoering, de planning en veiligheid aan bod komen. Na afloop kunnen bezoekers voor vragen en extra toelichting terecht bij diverse marktkramen. Geïnteresseerden hoeven zich voor deze avond niet aan te melden en zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Grofvuil

Heeft u grofvuil zoals oude meubels, huisraad of vloerbedekking? Deze kunt u elke 2e dinsdag van de maand tegen betaling laten ophalen door de Firma Maessen Recycling. Op 14 november vindt de volgende inzameling op afroep plaats. Maak hiervoor een afspraak met Firma Maessen Recycling via telefoonnummer (0478) 51 31 00.

Inzameling textiel

Op 14 november wordt kleding, schoeisel en huishoudtextiel ingezameld. U kunt deze in een gesloten plastic zak voor 8.30 uur op de stoep plaatsen. Bewoners van het buitengebied kunnen hun zak plaatsen op de stoep in de dorpskern.

Onderscheidingen

Burgemeester Hans Gilissen heeft op 2 november een Bronzen Waarderingspenning uitgereikt aan Jeanne Hendrix uit Merselo. Jeanne krijgt de onderscheiding voor haar inzet als voorzitter bij de Participatieraad Venray en daarvoor de WMO-adviesraad en als initiatiefnemer van de Stichting Gehandicapten Platform Venray.

Op zondag 5 november heeft Erik Tielen tijdens het veertig jarig jubileum van de Fanfare Dorpsklank uit Castenray uit handen van burgemeester Hans Gilissen een Bronzen Waarderingspenning ontvangen. Eric krijgt de onderscheiding voor zijn grote muzikale en bestuurlijke verdiensten binnen en buiten de fanfare. Tijdens hetzelfde jubileumfeest is Louis Vroemen door de burgemeester benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor onder andere de fanfare en de dorpsraad. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Kom meepraten over subsidiebeleid

De dialoog over een vernieuwd subsidiebeleid in de gemeente Venray gaat verder. Na een geslaagde bijeenkomst rond het thema jeugd en jongeren, nodigt de gemeente nu vertegenwoordigers van de overige maatschappelijke organisaties uit. Alle organisaties die subsidie ontvangen krijgen een uitnodiging, maar ook niet subsidieontvangers zijn van harte welkom om mee te praten. Zij kunnen zich aanmelden via mieke.peeters@venray.nl. Omdat het om veel organisaties gaat en iedereen drukke agenda's heeft, zijn er drie data waarop de dialogen worden gehouden: 6, 12 en 13 december. Bij aanmelding graag aangeven welke data de voorkeur hebben.

Wegwerkzaamheden

Tot en met 20 november is de kruising Raadhuisstraat-Stationsweg afgesloten door wegwerkzaamheden. De ingang van het parkeerterrein Raadhuisplein is niet toegankelijk. Daarvoor in de plaats is de uitgang van het parkeerterrein als ingang te gebruiken. Het parkeerterrein Raadhuisplein is alleen via de Julianasingel bereikbaar.