Ambassadeur Emma
Ambassadeur Emma Foto: Gemeente Vneray

Gemeente Venray meest toegankelijke gemeente?

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland roept mensen met een beperking en hun mantelzorgers op om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte vragenlijst. Aan de hand van een aantal stellingen over de toegankelijkheid van het gemeentehuis, openbaar vervoer en sportaccommodaties komen zij tot een ranglijst. Deze ranglijst maakt inzichtelijk welke gemeenten goed scoren op het gebied van toegankelijkheid en welke gemeenten nog een aanmoediging nodig hebben. Alle beoordelingen tellen mee: zowel die van mensen met een beperking zelf, als die van alle andere betrokkenen. U vindt de vragenlijst op
www.mtg2018.nl.

Tevredenheid over parkeren in Venray

Het huidig parkeerbeleid in Venray is nu één jaar van kracht en kan, behoudens enkele relatief kleine aandachtspunten, rekenen op grote tevredenheid bij bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum. De gemeente wil daarom het gekozen regime definitief doorzetten.

Gekozen parkeerregime

In 2016 koos de Venrayse gemeenteraad voor een nieuw parkeerbeleid. Vanaf de invoering gold een beperkte blauwe zone waar gratis maximaal 2 uur geparkeerd kan worden, daarbuiten is het parkeren gratis zonder maximale parkeerduur. De enige locaties in Venray waar betaald moet worden zijn de twee parkeerterreinen met een slagboom en in de parkeergarage. Afgesproken werd het ingevoerde parkeerregime na een jaar te evalueren.

Aandachtspunten uit evaluatie

De evaluatie leert dat de resultaten positief zijn. Bewoners, ondernemers en bezoekers vinden het nieuwe parkeerregime een verbetering ten opzichte van het betaald parkeren. Uit de evaluatie kwamen wel een aantal aandachtspunten naar voren. Dit betreft onder andere het aantrekkelijker maken van de parkeergarage en knelpunten in de omgeving van de St. Antoniusstraat en Wilhelminastraat. De gemeente gaat samen met bewoners en belanghebbenden aan de slag om deze knelpunten aan te pakken.

Vervolg proces

Het college van B&W is op 31 oktober akkoord gegaan met de evaluatie en de benoemde extra maatregelen. Op 19 december bespreekt de commissie Wonen het onderwerp.

Collectieve zorgverzekering voor minima

Zorg is duur en soms onverwacht nodig. Een goede zorgverzekering is daarom belangrijk. U staat dan niet voor onverwachte of hoge kosten als u zorg nodig heeft. De gemeente Venray biedt mensen met een laag inkomen een goede, collectieve en aanvullende zorgverzekering aan bij VGZ en CZ. Beide verzekeraars bieden aanvullende pakketten aan met onder andere een vergoeding voor fysiotherapie en oefentherapie, brillen/lenzen, hoortoestellen, steunzolen en tandartskosten en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo.

Voorwaarden

De collectieve zorgverzekering is voor mensen in Venray met en laag inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum en geen of een beperkt eigen vermogen. Vanaf 2018 beoordeelt de gemeente Venray vooraf of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering. Medio november worden de nieuwe pakketten en premies bekend gemaakt. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden voor een nieuwe verzekering. Heeft u al een collectieve zorgverzekering? Dan hoeft u niets te wijzigen.

Kijk voor meer informatie over de collectieve verzekering en of u in aanmerking komt op www.venray.nl of op www.gezondverzekerd.nl/mijngemeente/venray.