Roel van Hooft (links) en Rik Wienen namen als coaches de honneurs waar.
Roel van Hooft (links) en Rik Wienen namen als coaches de honneurs waar. Foto: Henk Lammen

Spelers aan het roer

Venray | Roel van Hooft hinkelt op zijn krukken naar de reservebank van ActiveRooy. Op die bank had Rik Wienen al plaatsgenomen. Door blessures neemt het clowneske tweetal de coaching op zich van de promotieklasser uit Venray. Het duo kon de nederlaag tegen VC Weert zaterdagavond niet voorkomen: 0-4 (22-25, 19-25, 23-25, 19-25).

Door Willem Menting

Het seizoen voor Van Hooft zit er al op. De spelverdeler scheurde onlangs tijdens een wedstrijd in Maastricht zijn achillespees. Na een geslaagde operatie kan de revalidatie beginnen. "Ik zette in dat duel een pas achteruit en toen hoorde ik letterlijk 'pang'. In het ziekenhuis in Maastricht deden ze wat testjes, maar het was eigenlijk al snel duidelijk dat het foute boel was. Mijn seizoen is voorbij." Wienen vult hem aan: "Ik heb de revalidatieduur opgezocht. Volledig herstel kan tussen de vijf- en zeshonderd dagen duren."

Wienen ontbrak in het duel met Weert omdat hij eerder door zijn rug was gegaan. Hij werd vervangen door Koen Verweij. Zijn inzet was nodig, want ActiveRooy beschikte met Leon Jacobs, Sam Faessen, Joris Arts, Dennis van Hooft en Leon Langenhuizen over slechts vijf fitte spelers. "We wisten dat het een lastig seizoen zou worden als er een speler zou wegvallen. Nu hadden we twee blessures. Dan hebben we een groot probleem", zegt Van Hooft. "Mensen die interesse hebben om bij ons te komen volleyballen zijn altijd welkom. We kunnen wel spelers gebruiken", vertelt Wienen. Tijdens de zomerstop heeft ActiveRooy actief gezocht naar nieuwe krachten, maar die werden niet gevonden. Het gebrek aan wissels breekt de ploeg vaak aan het einde van een set op. Een goed voorbeeld is de derde set in het duel met Weert. ActiveRooy nam tot twee keer toe een ruime voorsprong van vijf punten, maar aan het einde van de set namen de bezoekers toch het heft in handen. "We kunnen het niet volhouden. Ik weet zeker dat we met wissels bovenin meedraaien. Voordat we blessures kregen, stonden we bij de eerste vier en we hadden al tegen de bovenste drie ploegen gespeeld. Dan doe je het niet slecht", zegt Van Hooft.

Nu bivakkeert ActiveRooy in de onderste regionen van de promotieklasse D. De ploeg verzamelde elf punten in zeven wedstrijden. Alleen DKJO (10) en Hajraa (3) pakten minder punten. Opvallend is wel dat ActiveRooy de meeste punten heeft gescoord van de competitie. Tegenover het hoogste puntenaantal van 647 staat ook het hoogste aantal punten tegen, namelijk 671. ActiveRooy hoopt zich dit jaar gewoon te handhaven. Of Van Hooft na zijn blessure terugkeert op het veld weet hij niet. "Dit zal altijd mijn zwakke plek blijven. Ik wil absoluut niet nog een keer zo zwaar geblesseerd raken. Ik was net begonnen met mijn nieuwe baan in een jeugdgevangenis. Ik kan nu niks. Als ik wat mobieler ben, dan word ik door een collega thuis opgehaald. Gelukkig denken ze op het werk wel mee."

Waarschijnlijk blijft Van Hooft wel aan als coach van het team. "Ik wil er nog wel graag bij betrokken blijven. De derde helften zijn echt fantastisch. Sinds een jaar of drie zijn we als vriendenteam weer compleet. Alleen als ik het volleyballen heel erg ga missen, dan keer ik terug op het veld. Voorlopig denk ik daar nog niet over na."