Venray geeft voorsprong prijs

Prinses Irene-Venray 3-2 (2-1). Doelpunten Venray: Lieke Wijnands en Anne Hegger.

Nistelrode | De voetbalsters van SV Venray hebben zondag een voorsprong weggegeven op bezoek bij Prinses Irene: 3-2. Na de eerste helft stond de ploeg van trainer Jan Trienekens op een 2-1 voorsprong. Dankzij doelpunten van Lieke Wijnands (vrije trap) en Anne Hegger (strafschop) kwam SV Venray op voorsprong. Net na rust viel echter de gelijkmaker. In de slotfase kakte Venray in en daar profiteerde de ploeg uit Nistelrode van 3-2. Op zondag 12 november gaat Venray op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Sc 't Zand. Het duel in Tilburg begint om 14.30 uur.

Fabian snel uitgeschakeld

Slowakije | Na twee duels was het Nederlands zaalvoetbalteam onder 18 jaar, dat in Slowakije kwalificatiewedstrijden speelde voor de Jeugd Olympische Spelen in 2018 in Argentiniƫ, uitgeschakeld.

Fabian Hendriks, speler van Lake Valley uit Venray, maakte deel uit van Oranje onder 18. In het eerste duel verloor Nederland van Rusland. Na een 3-1 ruststand walsten de Russen, een absoluut topland, na de pauze over Oranje heen: 7-2. In het tweede duel tegen gastland Slowakije leed Hendriks met het Nederlands team een onnodige nederlaag: 2-0.

Oranje creƫerde de meeste kansen, maar miste voldoende scherpte in de afwerking. Het toernooi werd afgesloten met een overwinning. De ploeg was met 7-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Azerbeidzjan. Hendriks was belangrijk met twee assists.

De doelpunten van Oranje werden gemaakt door Kaj de Rooij (twee keer), Fehim Begovic, Adnane El Tarrahi, Tim Taylor en Colin Kramp (twee keer).

Frank Brands naar Amicitia

Overloon | Frank Brands uit Overloon is per direct assistent-trainer van zaalvoetbalvereniging ZVV Amicitia.

De club uit Thorn komt uit in de eredivisie. De 36-jarige Brands wordt assistent van hoofdcoach Kevin Meijer. Brands is een echt voetbaldier. In het verleden was hij als zaalvoetballer en coach actief voor Lake Valley uit Venray. Hij kwam zelfs uit voor het Nederlands zaalvoetbalteam.

Samen met Venraynaar Jos van Gerven is Brands verbonden aan de Duitse topclub Hamburg Panthers. Op dit moment heeft hij een eigen zaalvoetbalschool in Overloon en is hij ook nog trainer/coach van de voetbalsters van SSS'18.

Set Up ligt op titelkoers

VC Athos'70-Set Up 0-4. Setstanden: 21-25, 18-25, 24-26 en 17-25.

Sevenum | De volleybalsters van Set Up wonnen in Sevenum de uitwedstrijd tegen VC Athos'70: 0-4. Door deze zege blijven de Meerlose volleybalsters koploper in de eerste klasse.

In de eerste set pakte de thuisploeg meteen een voorsprong (5-2), waarna Set Up zich herpakte en zonder overtuigend te spelen de achterstand omboog: 13-18. Het spel bleef rommelig en goede periodes werden afgewisseld met te veel slordige fases waardoor Set Up het zich onnodig lastig maakte. Uiteindelijk werd de voorsprong wel behouden en via 17-20 pakte de Meerlose ploeg de setwinst met 21-25.

In de tweede set namen de gasten meteen een ruime voorsprong (1-5 en 4-11) en bleven, zonder goed te spelen, aan de goede kant van de score: 18-25. In de derde set ging het spel gelijk op (6-6 en 7-9), waarna VC Athos'70 profiteerde van het slordige spel en persoonlijke fouten aan de zijde van Set Up. De thuisploeg leek via 21-16 en 23-20 de set te pakken, maar verkeek zich in de veerkracht van de Meerlose volleybalsters. Via een goede servicebeurt van Sil Crins kwam Set Up langszij (24-24) en won de set: 24-26. In de vierde set liep Set Up al snel uit naar 1-6 en 2-8, waarna de thuisploeg terugkwam tot 13-14. Set Up nam vervolgens het heft weer in handen en pakte via 15-22 de setwinst: 17-25.

Komend weekend is Set Up vrij. Op zaterdag 18 november om 19.00 uur staat de thuiswedstrijd in sporthal 't Brugeind in Meerlo tegen MVC'64 op het programma.

Verlies ActiveRooy

ActiveRooy-ADC 0-4. Setstanden: 21-25, 15-25, 20-25 en 24-26.

Venray | In de derde divisie B verloren de volleybalsters van ActiveRooy zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen ADC: 0-4.

In sporthal De Wetteling was er in de eerste set het enthousiasme en de wil om te winnen, maar er werden te veel servicefouten gemaakt waardoor de sterk verdedigende tegenpartij de set naar zich toe kon trekken: 21-25. Ook de tweede en derde set verliepen niet naar wens. Aanvallend scoorde de thuisploeg geen punten en de vele slimme prikballen van de tegenstander vielen helaas te vaak op de grond: 16-25 en 20-25.

In de vierde set nam de thuisploeg een ruime voorsprong en leek op weg om ten minste een puntje in eigen huis te houden. De gasten kropen langzaam dichterbij en via een sterke service pakten zij alsnog met minimale cijfers de set: 24-26.

Door de nederlaag blijft ActiveRooy laatste met vijf punten uit zes duels. Op zaterdag 11 november gaat ActiveRooy op bezoek bij Flamingo's '56. Het duel in Gennep begint om 17.00 uur.