Loopbaancentrum Gilde van start

Venray | Het Gilde Loopbaancentrum kent een breed aanbod van diensten op het gebied van studie- en loopbaanadvisering. Zo heeft het alle kennis over de mogelijkheden in de (studie)loopbaan in huis om scholieren, studenten, werkenden en werkgevers te ondersteunen.

De noodzaak om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen was nog nooit zo groot. Banen voor het leven bestaan niet meer. De digitalisering rukt verder op en gooit de inhoud van arbeidsplaatsen vaak volledig overhoop. Het Gilde Loopbaancentrum biedt ondersteuning aan jongeren en volwassenen in Noord- en Midden-Limburg. Zelf de regie hebben en houden over je eigen (studie)loopbaan is het uitgangspunt. Het Gilde Loopbaancentrum is een initiatief vanuit Gilde Opleidingen, maar opereert onafhankelijk als zelfstandig loopbaancentrum. "Ons doel is om mensen in beweging te krijgen en te houden als het gaat om hun eigen (studie)loopbaan", aldus Thijs Metsemakers, hoofd Studentenzaken & Communicatie Gilde Opleidingen. Elke dinsdag kan er een afspraak gemaakt worden tijdens het loopbaanspreekuur voor alle vragen rondom werken en leren. Voor extra ondersteuning biedt het Gilde Loopbaancentrum persoonlijke begeleiding afgestemd op de specifieke situatie. Speciaal voor diegenen die gericht en actief aan de slag willen, zijn er diverse workshops en trainingen. Vrijwel alle diensten worden kosteloos aangeboden. Ook is er veel kennis en informatie beschikbaar via de website, Facebook en LinkedIn. Joop Brusselers, projectleider Gilde Loopbaancentrum: "We zijn er voor scholieren, studenten, werkenden en ook werkgevers in de regio Noord- en Midden-Limburg." Meer informatie: www.gildeloopbaancentrum.nl.


Taxi Driver bij Filmkring Venray

Venray | De filmklassieker Taxi Driver van Martin Scorsese uit 1976 wordt op donderdag 16 november om 19.30 uur eenmalig vertoond in Bioscoop Luxor in Venray. Hoofdrolspelers zijn Al Pacino en Jodie Foster. De film wordt ingeleid door schrijfster en journaliste van de Filmkrant Basje Boer.


Martin Scorsese (1942) is regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street en heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, het geloof en vertrouwen centraal staan. In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Dit jaar is er een speciale tentoonstelling in filmmuseum Eye geweest over Scorsese en zijn films. Ook werden veel van zijn, nu gereviseerde, films vertoond in bioscopen in heel Nederland. Kaartjes zijn via www.luxorvenray.nl te bestellen of te koop bij de kassa van de bioscoop.