Merselo onderuit tegen America

Merselo-America 0-3 (0-0).

MERSELO | Merselo leed thuis tegen America een terechte nederlaag (0-3) in de vijfde klasse E.

In de Merselose ploeg ontbraken liefst vijf spelers. Trainer Marcel Peters moest vooral puzzelen in de achterhoede waarin Pim Vermunt en Jord de Keijzer door blessures moesten afhaken. Daarnaast was Bas Philipsen na zijn rode kaart, vanwege een handsbal, tegen BVV'27 voor een wedstrijd geschorst.

In de eerste helft kreeg America al enkele goede kansen maar Merselo haalde ongeschonden het rustsignaal. Vlak de pauze kregen de bezoekers een makkelijke strafschop van arbiter Subadar. Merselo-verdediger Ahmad Qurishi werd vastgehouden door een tegenstander. Toen Qurishi daarop zijn opponent vastgreep floot de leidsman voor een strafschop en hij trok de gele kaart voor de Merselonaar. Vanaf de penaltystip kwamen de bezoekers op 0-1.

Even later viel uit een buitenspelsituatie de tweede treffer. De omstreden arbiter, die vier gele kaarten trok voor Merselo, negeerde het vlagsignaal voor buitenspel waardoor America de score kon verdubbelen: 0-2. In de slotfase liepen de bezoekers uit naar 0-3.


Venray bekert tegen Gemert

VENRAY | Het duel uit de tweede bekerronde tussen eersteklasser Venray en hoofdklasser Gemert is vervroegd naar donderdag 9 november. De aftrap is om 20.00 uur op sportpark De Wieën.

Ook de bekerontmoeting Volharding 2-BVV'27 wordt donderdagavond gespeeld. BVV'27 lootte een thuisduel maar omdat de club niet over een verlicht speelveld beschikt, speelt Volharding om 20.00 uur thuis op het hoofdveld van kunstgras. Op zondag 12 november gaat Ysselsteyn op bezoek bij Gassel. De Ysselsteyners wilden ook graag op donderdag voetballen, maar Gassel kon hieraan niet meewerken. SSS'18 zit ook nog in het bekertoernooi, maar de Overloners zijn vrijgeloot in de tweede ronde. Er zijn zondag geen inhaalduels voor de competitie voor de clubs uit de regio Venray. Alle teams staan op zeven gespeelde wedstrijden. De eerste vrije competitiezondag van dit seizoen komt voor veel clubs gelegen vanwege de activiteiten bij de opening van het carnavalsseizoen op 11 november. Op 19 november wordt de competitie hervat met een volledige speelronde. Daarna zijn er in 2017 nog vier wedstrijddagen gepland. Op 26 november en op 3, 10 en 17 december. De winterstop duurt tot zondag 28 januari.