Kansloze nederlaag verzwakt Leunen

GFC'33-Leunen 4-0 (1-0).

GRUBBENVORST | Leunen, dat met veel invallers moest aantreden, verloor in Grubbenvorst kansloos met 4-0 van GFC'33 in de vierde klasse E. De zwakke oranje-witten wisten nauwelijks gevaar te stichten.

In het elftal ontbraken de belangrijke geblesseerde pionnen Frank Gielens en Thomas Litjens. Vlak voor de wedstrijd moesten ook Jessy de Kok en Thomas Weijs met blessures afhaken.

Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg de leiding: 1-0. In de 72e minuut verdubbelde GFC'33 de voorsprong: 2-0. In de slotfase scoorden de Grubbenvorsternaren nog twee keer en droop Leunen met een 4-0 nederlaag af.

SVOC'01 onderuit in Lottum

Lottum-SVOC'01 4-2 (2-0).

Doelpunten: Maikel Wismans en Roy Kersten.

LOTTUM | SVOC'01 verloor de uitwedstrijd tegen Lottum met 4-2 in de vijfde klasse E. Bij de tricolores ontbraken vijf geblesseerde spelers. In de voorhoede kon trainer Toon Bongers geen beroep doen op Rob Houwen en Rik Kleeven.

Na 25 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Even later viel de 2-0. Dat was tevens de ruststand. Beide doelpunten ontstonden door persoonlijke fouten bij de tricolores. Na de pauze leek SVOC'01 de aansluitingstreffer te scoren toen Roy Kersten raak kopte uit een hoekschop. Maar de treffer werd om dubieuze redenen afgekeurd.

Een kwartier na rust was de wedstrijd beslist toen Lottum een strafschop kreeg na een overtreding van Luc Peeters binnen de zestien. Vanaf de penaltystip kwam de thuisploeg op 3-0. Na de 4-0 achterstand kon SVOC'01 nog wat terugdoen. Maikel Wismans scoorde tien minuten voor het einde de 4-1. Vlak voor tijd bracht Roy Kersten de eindstand op 4-2.

BVV'27 wint derby van Sporting ST

Sporting ST-BVV'27 0-2 (0-1).

Doelpunten: Jari Wijnhoven en Jannes Gooren.

SWOLGEN | De kersverse koploper BVV'27 won in Swolgen de derby tegen laagvlieger Sporting ST met 0-2 in de vijfde klasse E.

De Blitterswijckers kwamen minder goed voor de dag dan een week eerder in de gewonnen topper tegen Merselo. Bij Sporting ST ontbraken de routiniers Tim van Rijswick en Ramon Rutten.

In de 35e minuut kon Jari Wijnhoven vanaf de middellijn alleen op het Sporting-doel afgaan en hij scoorde de 0-1. BVV'27 was sterker en kreeg ook de beste kansen. Toch wist Sporting ST nog lang de schade beperkt te houden. In de 88e minuut viel de beslissing. Na een aanval over de rechterkant werd de bal teruggelegd en Jannes Gooren kon de 0-2 binnentikken.

Van der Coelen stopt bij Volharding

VIERLINGSBEEK | Sjoerd van der Coelen is bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij Volharding.

Zondag na afloop van de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Helvoirt maakte de uit Venray afkomstige voetbaltrainer zijn besluit bekend aan de spelersgroep. Van der Coelen debuteerde in 2012 als hoofdtrainer bij SVEB. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Volharding, waar hij Henk Evers opvolgde.