SV United klopt Holthees in derby

Holthees-SV United 2-5 (0-1).

Doelpunten: 18. Michal Kolodziejski (strafschop) 0-1; 46. Boy Leisiwal 1-1; 66. Indy Phillips 1-2; 82. Michal Kolodziejski 1-3; 83. Kacper Ciupa 1-4; 90. Kay Wijenberg 2-4; 91. Stan Peters 2-5.

HOLTHEES | Holthees leed thuis een 2-5 nederlaag in de doelpuntrijke derby tegen SV United in de vijfde klasse E. Toen Holthees vlak na de pauze op 1-1 kwam en meer risico's nam, trok SV United de winst naar zich toe.

De eerste kans was voor United-topscorer Indy Phillips die vlak langs het doel kopte. Vlak daarna startte Stef Janssen van Holthees een solo maar zijn schot werd gepareerd door keeper Bas Rademacher. Uit de rebound knalde Robin van Es over het doel.

Op het zware en gladde veld kreeg SV United na ruim een kwartier een strafschop. Boy Leisiwal trok Kacper Ciupa naar de grond en de arbiter wees naar de stip. Michal Kolodziejski scoorde vanaf elf meter de 0-1. Daarna werden de bezoekers nog enkele keren gevaarlijk maar Holthees-keeper Marco Rijnen was op zijn post.

Na de thee kwam Holtnees sterk uit het kleedlokaal. Al in de eerste minuut gaf Stef Janssen een crossbal op Boy Leisiwal die zijn tegenstander uitkapte en doelman Bas Rademacher vanaf de rand van de zestien verraste met een schot in de hoek: 1-1. Even later greep goalie Rademacher goed in bij doelpogingen van Stef Janssen en Kay Wijenberg.

Holthees nam meer risico's om op voorsprong te komen en daardoor kreeg de gevaarlijke aanvalslinie van SV United meer ruimte. Indy Phillips kreeg de bal terug van de zojuist ingevallen Stan Peters. Phillips legde twee verdedigers in de luren en haalde met links onhoudbaar uit: 1-2. Vijf minuten later trof Stef Kersten van grote afstand de lat boven Marco Rijnen.

De bezoekers bleven het Holthees-doel bestoken. Bram Pingen bracht eerst nog koppend redding op de doellijn na een hoekschop. Michal Kolodziejski schoot vlak daarna de 1-3 binnen op aangeven van Indy Phillips. Twee minuten later kreeg Kacper Ciupa, uit een voorzet van Kolodziejski, de bal op een presenteerblaadje bij de tweede paal: 1-4. De derby was beslist maar Kay Wijenberg had nog iets moois in petto. Vanaf bijna dertig meter schoot hij prachtig raak in de kruising: 2-4. Het slotakkoord was voor SV United. In de extra tijd bepaalde Stan Peters de eindstand op 2-5.