Afbeelding
Foto:

Gelegenheidskoor op herhaling

Venray | Het Venrays Mannenkoor bood vorig jaar aan mannen de kans om laagdrempelig kennis te maken met zingen in het mannenkoor, door het organiseren van een gelegenheidskoor.

Omdat het toen met bijna veertig deelnemers een groot succes was, heeft het bestuur besloten om ook dit jaar een gelegenheidskoor op te zetten. "De formule is ongeveer hetzelfde: vijf keer repeteren op donderdagavond voorafgaand aan het Eindejaarsconcert, en dan direct het podium op, en laten horen hoe goed dat klinkt aan een uitverkochte zaal", licht voorzitter Diederik Nijenhuis toe. "Alleen het repertoire is aangepast aan het thema van dit jaar, en dat is Nederlandstalig." Het Venrays Mannenkoor bestaat al meer dan honderd jaar, en wil ook blijven voortbestaan. Als vereniging is ledenwerving dan een belangrijk aspect. "We horen van geïnteresseerde mannen dat ze een drempel voelen om zich meteen als lid aan te melden. Daarom willen we het zo makkelijk mogen maken. Door met het gelegenheidskoor een paar keer te repeteren, en daarna op te treden, kun je kennismaken met het koor en zien of het bij je past", zegt Nijenhuis. Aan deelname aan het gelegenheidskoor zijn geen kosten verbonden. Als je deelneemt, oefen je vijf donderdagavonden in de Witte Hoeve in Venray. Het optreden zelf vindt plaats tijdens het uitverkochte Eindejaarsconcert in Schouwburg Venray op zaterdag 16 december. "De werving richt zich uiteraard op mannen, bij voorkeur in de leeftijd van 20 tot 50. Je hoeft geen zangervaring te hebben om mee te doen, want iedereen kan zingen, zeker als je tussen 100 andere mannen staat", volgens Nijenhuis. Aanmelden kan via een van de huidige leden van het koor, of door een e-mail te sturen naar info@venraysmannenkoor.nl. "Er is geen limiet aan het aantal deelnemers van het gelegenheidskoor. We weten dat er zo'n 100 mannen op het podium passen in de schouwburg. Mochten hele elftallen zich aanmelden, dan zijn ze van harte welkom. Zij kunnen dan in ieder geval ook proberen of onze derde helft net zo goed is als die van hen", lacht de voorzitter.


Beurs in Oostrum

Oostrum | KBO Limburg houdt op zondag 12 november van 11.00 tot 16.00 uur een hobbybeurs in D'n Oesterham in Oostrum.

Op de beurs staan hobbyisten uit Oostrum die onder meer bier brouwen, schilderen en oude bromfietsen, poppenhuizen en houtsnijwerk presenteren. Verder is er een gratis loterij en 's middags om 14.00 uur is er nog een optreden van Musik for live. Alle bezoekers krijgen een gratis lot, voor de loterij. De uitslag van de loterij wordt om 15.30 uur bekendgemaakt. Iedereen is welkom.