Margriet stuit opmars SSS'18

SSS'18-Margriet 1-2 (0-1).

Doelpunten: 33. Ramon Verbiesen 0-1; 62. Kay van den Haterd 0-2; 84. Koen Verlinden 1-2.

Rode kaart: 72. Arne Dekkers (Margriet) vanwege slaan tegenstander.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Venhuizen, Rutten (68. Teun van Bree) en Kuenen; Voesten, Lucassen en Botden; Luydens (68. Hendriks), Joosten (80. Alders) en Verlinden.

OVERLOON | SSS'18 zag thuis tegen laagvlieger Margriet uit Oss (1-2 verlies) een mooie serie sneuvelen in de tweede klasse H. Uit de laatste vier duels behaalden de Overloners tien punten en klommen daardoor op naar de derde plaats.

Cas Rutten keerde na een blessure terug in het elftal. Hij verving Koen van Bree in het centrum van de defensie. In het eerste halfuur leek er geen vuiltje aan de lucht. Op het drassige veld domineerde SSS'18 maar benutte de vele kansen niet. In het openingskwartier miste de thuisploeg al vier dikke kansen om de leiding te nemen. Bas Joosten trof de paal en Koen Verlinden schoot op de lat terwijl de Margriet-doelman nog enkele goede reddingen verrichtte. "Het waren echt riante kansen. Het zat ons in die fase niet mee", zei trainer Ruud Vermeer. Margriet nam na 33 minuten de leiding. Uit een indraaiende vrije trap werd de bal bij de tweede paal door Ramon Verbiesen binnengeschoten: 0-1.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Het offensieve SSS'18 probeerde langszij te komen. Koen Voesten was met een kopbal uit een hoekschop dicht bij de 1-1 maar opnieuw bracht de lat redding voor Margriet. De bezoekers toonden zich efficiƫnter in de afwerking. Want in de 62e minuut keek SSS'18 tegen een 0-2 achterstand aan. Trainer Ruud Vermeer paste halverwege de tweede helft een dubbele wissel toe. Met de verse krachten Teun van Bree en Frank Hendriks maakte de thuisploeg jacht op de aansluitingstreffer. Margriet kwam met tien man te staan toen Arne Dekkers sloeg naar Bas Joosten. Arbiter Straatman trok direct de rode kaart.

De 1-2 viel vlak voor tijd door Koen Verlinden die binnen de zestien werd aangespeeld en de 1-2 binnenschoot. Vlak daarvoor moest spits Bas Joosten met een enkelblessure naar de kant. In de hectische slotfase wisten de bezoekers uit Oss stand te houden. De leidsman trok nog vijf minuten extra tijd bij maar de Overloonse ploeg bleef met lege handen achter.