Euthanasie en voltooid leven

Venray | De regionale werkgroep Vorming en Toerusting houdt op woensdag 15 november een avond met als thema Euthanasie en voltooid leven. Annemarieke van der Woude praat de aanwezigen bij over de recente ontwikkelingen in het kader over euthanasie en voltooid leven.

Van der Woude is theologe en werkt ruim tien jaar als geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Thans is zij verbonden als predikant aan de Remonstrantse Gemeente in Oosterbeek. Over vragen rond het levenseinde schreef zij de boeken Het doodshemd heeft geen zakken (2010) en Als de dood: Trage vragen in het euthanasiedebat (2015).

De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gehouden in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray. Aanmelden: Hermie van Helsdingen, telefoon (077)3982920, e-mail hamhelsdingen@home.nl.


St.-Maarten

Venray | In de straten van Veltum wordt op vrijdag 10 november een St.-Maartenoptocht gehouden. Tussen 18.00 en 18.15 uur worden de deelnemers verwacht met hun lampionnen bij de blokhut van Jong NL Venray. Om 18.30 uur wordt er gelopen met St. Maarten te paard voorop, onder muzikale begeleiding van joekskapel Got Net.

De route: Blokhut Jong NL Venray, Kempweg, Weg in den Berg, Haammakersstraat, Veltumse Kleffen, Blauwververstraat, Vollenbergstraat, Rochusstraat, Engelenstraat, Monikesstraat, Gratenstraat, Dakdekkerstraat, Haammakerstraat, Vogezenlaan, Oerallaan en Kempweg. Eindpunt Blokhut Jong NL Venray.

Eenmaal terug bij de blokhut is er een groot kampvuur en warme drank met versnaperingen. Tevens wordt door Jong NL een activiteit gehouden voor de deelnemers. Ook zijn er prijzen voor de mooiste lampionnen. Entree is vrij en iedereen mag deelnemen.


Drie weken schaatsen

Venray | Er komt vanaf 15 december tot en met 7 januari weer een ijsbaan in Venray.

De afgelopen maanden heeft het bestuur van de Stichting Winterpret Venray met ondersteuning vanuit diverse geledingen weer hard gewerkt om alles voor de organisatie van de ijsbaan rond te krijgen. Door de bijdrage van veel bedrijven, Rabobank Horst-Venray en de gemeente Venray is het mogelijk om weer drie weken ijspret te organiseren. De ijsbaan komt net als voorgaande jaren op het Schouwburgplein te staan. Het concept blijft hetzelfde, waarbij het schaatsen de boventoon voert. Jong en oud laten genieten van de ijsbaan en het onderbinden van de ijzers. Daar gaat het om gedurende de drie weken ijspret. Het schoolschaatsen vindt traditiegetrouw weer in de eerste week van de ijsbaan plaats. De afstemming met de scholen, om zoveel mogelijk scholen op het gewenste tijdstip te kunnen schaatsen, is in volle gang. Vorig jaar vonden voor het eerst met succes de curlingwedstrijden plaats. Ook dit jaar staan deze wedstrijden weer op het programma. Bedrijven of vriendenteam die willen deelnemen aan de curlingwedstrijden, kunnen hiervoor contact opnamen door een mail te sturen naar info@winterpretvenray.nl. De wedstrijden vinden plaats op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 december. Natuurlijk wordt er ook weer een finale gespeeld. De exacte datum daarvan is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen en wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Om ook de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te kunnen zetten, is het bestuur nog altijd op zoek naar sponsoren voor editie 2017-2018. Bedrijven die de ijsbaan willen ondersteunen, kunnen hiervoor ook contact opnemen via eerdergenoemd mailadres. De website www.winterpretvenray.nl en de Facebookpagina worden de komende weken bijgewerkt en gevuld met de details van editie 2017-2018. Het programma, praktische info, nieuwe foto's en andere informatie worden daarop vermeld.


Venray wil pilot wietteelt

Venray | Venray gaat zich aanmelden als pilotgemeente voor de landelijke proef met gereguleerde wietteelt. Alle partijen in de gemeenteraad stemden dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling hiermee in.

Er zijn meer coffeeshopgemeenten in Limburg die aan de proef willen deelnemen. Burgemeester Hans Gilissen hield nog een slag om de arm.

"Want ik weet nog niet wat de voorwaarden en de juridische gevolgen zijn. Stel dat de gemeente zelf teeltruimten moet bewaken of toe moet zien op transport en voorraadbeheer. Dat zal ik eerst met de politie moeten bespreken of hiervoor geld en capaciteit beschikbaar is."


Prikkelarme kermis venray

Venray | Tijdens de zesdaagse Venrayse kermis wordt een middag ingeruimd voor een prikkelarme kermis.

Het is bedoeld voor ouderen of mensen met autisme, epilepsie of een lichamelijke of geestelijke beperking voor wie de normale kermis veel te druk is. Het voorstel van inVENtief, PP2 en Samenwerking werd dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling unaniem aangenomen. Wethouder Ike Busser (Samenwerking) zegde toe een dagdeel te reserveren voor een kermis zonder harde muziek en andere geluiden, met minder lichteffecten en langzaam draaiende attracties.

Daardoor kunnen mensen die gevoelig zijn voor prikkels langer en meer genieten van de kermisattracties.