Verdiende zege voor Volharding

Helvoirt-Volharding 0-2 (0-1).

Doelpunten: 3. Tom Kessels 0-1; 65. Wouter Evers 0-2. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Collin van den Bergh, Luke van de Bruggen (Helvoirt), Wouter Evers en Jip Verstegen (Volharding)

Volharding: Wieleman; Janssen, Gerrits, Kessels en Albers; Verstegen, Evers en Beurskens; Schepens (85. Joosten), Duijkers (62. Van Rens) en Brouwer (79. Van den Bosch).

HELVOIRT | Volharding won de uitwedstrijd tegen Helvoirt dikverdiend met 0-2 in de tweede klasse H. Door de winst klommen de Vierlingsbekers naar een gedeelde derde plaats. Deze plek deelt Volharding nu met buurman SSS'18.

Als de rood-witten wat schotvaardiger waren geweest dan was de zege een stuk hoger uitgevallen. Met de 0-2 werd Helvoirt nog gespaard. Trainer Sjoerd van der Coelen kon nog geen beroep doen op de geblesseerden Mark Blenckers en keeper Job Vullings. Van der Coelen had een verrassing in petto door de 19-jarige Stan Duijkers in de basis te laten debuteren als centrumspits. Het jonge talent uit Maashees maakte een goede indruk.

Volharding kende een uitstekende start. Na drie minuten scoorde centrale verdediger Tom Kessels met een rake kopbal de 0-1. De Vierlingsbekers drukten door en een knal van aanvoerder Jip Verstegen vloog net over het doel.

Halverwege de eerste helft leek een diepe bal van Roel Gerrits een simpele prooi te zijn voor keeper Koen Janssen. Maar de Helvoirt-keeper liet de bal los maar Joep Beurskens kon er net niet van profiteren en mikte de bal net naast.

Op het gladde veld waren nogal wat glijpartijen waardoor combinatievoetbal lastig was. Tim Brouwer was tweemaal dichtbij een treffer maar beide keren greep de thuisclubdoelman goed in. Een poeier van Wouter Evers haalde de sluitpost uit de benedenhoek terwijl Stan Duijkers in kansrijke positie naast schoot. Daar tussendoor haalde linksback Daan Albers een kopbal van de lijn. Het duurde lang voordat Volharding op de bevrijdende 0-2 kwam. Tim Brouwer, Joep Beurskens, Wouter Evers en Jeroen Schepens bestookten het doel zonder succes. In de 65e minuut leverde Wouter Evers een mooie voorzet af die door de ingevallen Marc van Rens tegen de lat werd gekopt. Uit de rebound schoot Evers raak: 0-2. In de extra tijd raakte Marc van Rens nog eens de lat.