De Venrayse middenvelder Robert Willemse wordt vastgehouden door een Schaesberg-speler maar hij blijft aan de bal.
De Venrayse middenvelder Robert Willemse wordt vastgehouden door een Schaesberg-speler maar hij blijft aan de bal. Foto: Lotte Kamphuis

Venray boekt ruime winst

Venray-Schaesberg 4-1 (3-1).

Doelpunten: 11. Ruud Keijzers 1-0; 27. Rob Delahaye 1-1; 30. Armend Shala 2-1; 45. Bram Vievermans 3-1; 77. Armend Shala 4-1. Scheidsrechter: Dragstra (Heerlen). Toeschouwers: 225.

SV Venray: Sam Stiphout; Wismans, Keijzers, Van Dijck en Jesse Peeters; Jarno Peeters, Van Mil (81. Abe Stiphout) en Willemse; Vievermans (81. Kleuskens), Touratzidis en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray won voor eigen publiek de belangrijke wedstrijd tegen Schaesberg met 4-1 in de eerste klasse D. Het was het duel tussen de nummers elf en tien. Beide ploegen wilden dolgraag winnen om weg te komen uit de onderste regionen.

Bij Venray ontbraken Wesley Deenen en Danny Pelzer vanwege blessures. De jarige trainer Stef Sijbers haalde Ruud Keijzers terug als centrumverdediger. Daardoor schoof Robert Willemse op naar de middenlinie.

Vanaf de aftrap leek Venray meer doordrongen van het belang van deze ontmoeting. De rood-witten kwamen scherp uit de startblokken. Na drie minuten werd Dimitris Touratzidis in stelling gebracht maar hij mikte een halve meter over de lat. Na dit waarschuwingsschot bleven de gedreven Venraynaren het Schaesberg-doel bestoken. De bezoekers hadden zichtbaar moeite met het hoge tempo van Venray.

Na elf minuten nam Bram Vievermans een corner aan de rechterkant. Hij schoof de bal strak in de voeten van Angelo van Mil die net buiten de zestien stond. De poeier van captain Van Mil spatte uiteen op de vuisten van doelman Kain Bours. Uit de rebound haalde de opgekomen Ruud Keijzers direct uit. De bal werd onderweg nog even aangeraakt en verdween onhoudbaar in het net: 1-0.

Bij Schaesberg moest spelbepaler Kai Benders al na een kwartier met een spierblessure naar de kant. Hij werd vervangen door zijn tweelingbroer Alan. De rood-witten joegen op de tweede treffer. Vooral van Bram Vievermans ging op rechts veel dreiging uit. Rechtsachter Jordy Wismans dook in kansrijke positie voor het doel op, maar hij gleed uit over de herfstbladeren waardoor de kans was verkeken. Uit een afgemeten voorzet van Vievermans kopte Touratzidis rakelings langs het doel. "We kregen veel ruimte en daar gingen we ook goed me om", zag Stef Sijbers. "Het enige wat eraan ontbrak waren meer doelpunten. We hebben te weinig gebruik gemaakt van de vele kansen die we kregen."

Tegen de verhouding in viel na een klein halfuur de gelijkmaker. Na een afgeslagen corner haalde Rob Delahaye doeltreffend uit: 1-1. "Dat was een tegenslag. Ik was benieuwd hoe de groep daarmee zou omgaan", zei Sijbers. Venray raakte ditmaal niet van slag want drie minuten later leidden de rood-witten weer. Op aangeven van Jarno Peeters scoorde Armend Shala de 2-1. Schaesberg appelleerde voor buitenspel en de grensrechter ('100 procent zeker') vlagde ook. Arbiter Dragstra ging verhaal halen bij zijn assistent maar keurde de treffer toch goed. Vlak voor de thee brak Venray razendsnel uit na een gestrande Schaesbergse hoekschop. Dimitris Touratzidis stak het veld over en hij bediende Bram Vievermans op maat. Vievermans snelde naar het doel en via de binnenkant van de paal rolde de bal binnen: 3-1.

Na de pauze wilde Schaesberg iets terugdoen. Maar de Zuid-Limburgers waren niet bij machte het Venray echt lastig te maken. Doelman Bours tikte fraai een vrije trap van Robert Willemse over de lat. Touratzidis zag zijn doelpoging eveneens gekeerd door de sluitpost.

Soms konden de bezoekers uitbreken. Goalie Sam Stiphout plukte de bal weg voor de voeten van Tom Hoogervorst. Een kwartier voor tijd kwamen twee Schaesbergers met elkaar in botsing. Venray profiteerde van de ontstane ruimte en Touratzidis trok de bal voor het doel waar Armend Shala bij de tweede paal de 4-1 scoorde. "Een mooi verjaardagscadeau maar ook een dikverdiende overwinning", zei Sijbers. "In de tweede helft hoefden we niet echt meer. We hebben de tegenstander laten komen en onze momenten uitgekozen."