Louis Vroemen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nasssau.
Louis Vroemen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nasssau. Foto: Hoedemakers

Lintje voor Louis Vroemen

Castenray | Louis Vroemen (71) uit Castenray is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans Gilissen reikte de onderscheiding zondag uit tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Fanfare Dorpsklank in Castenray.

Vroemen zet zich al 31 jaar in voor de fanfare. In 1986 werd hij bestuurslid en direct vicevoorzitter. Hij weet veel nieuwe muzikanten en bestuursleden te werven. In 1993 neemt de fanfare deel aan het Wereld Muziek Concours en wordt eerste in de derde divisie. In 2001 wordt hij opnieuw voorzitter. Onder zijn leiding groeit de fanfare weer explosief. Bij zijn afscheid in 2008 wordt hij benoemd als beschermheer en vanuit die functie adviseert hij nog steeds regelmatig het bestuur. Begin jaren '90 neemt hij namens de vereniging tevens zitting in het bestuur van de Muziekfederatie Venray. De Stichting Meister Rongen Peeltoernooi organiseert sinds 1967 een jaarlijks Peeltoernooi voor fanfares, harmonieën, brassbands en slagwerkorkesten uit de peelregio en daarbuiten. Louis Vroemen begon als bestuurslid en werd in 2006 benoemd tot voorzitter. Onder zijn leiding is in 2017 de festivaldivisie toegevoegd. Ook stond hij aan de wieg van het Music Entertainment Contest, waarbij orkesten ook lichte muziek ten gehore brengen. In de juni van dit jaar werd onder zijn leiding het 51e Peeltoernooi georganiseerd. Van 2000-2007 was Vroemen tevens voorzitter van de dorpsraad. Hij heeft zich fors ingespannen om woningbouw te realiseren in Castenray. Door zijn inzet werden vele straten, het dorpsplein en jeugdplekken heringericht.

Peel en Maas TV bracht zaterdag een bezoek aan de Blaos Promotie Cup Venray, een muzikale competitie tussen gemeentelijke muziekkorpsen met aansluitend een gezellig samenzijn in gemeenschapshuis De Wis, waarvan de organisatie in handen was van de jubilerende fanfare.