Afbeelding
Foto:

Popronde Venray krijgt vervolg

Venray | Hij is tevreden. Marc Gommans, coördinator van de Popronde in Venray, omschrijft het muziekevenement als 'zeer geslaagd'. "De opkomst was bijna overal goed. Ik schat dat de tweede editie rond de 1200 bezoekers heeft getrokken. Dat aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar."

Op dertien locaties in Venray konden de bezoekers zondagmiddag en -avond genieten van 36 optredens. Voor elke muziekliefhebber was er wat wils. Singer-songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Zeker is dat de Popronde in hartje Venray een vervolg krijgt, meldt Gommans. "Op zondag 4 november 2018. De Popronde moet ook in Venray uitgroeien tot een traditie. "

Hij heeft nog wel een wens. "Een jonger publiek aanboren. Wellicht dat we hiervoor volgend jaar de samenwerking met scholen gaan opzoeken, maar daar moet ik nog eens goed over gaan nadenken."

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland en een kweekvijver voor nieuw talent. In 2017 vindt het plaats in maar liefst 41 verschillende steden tussen 14 september en 25 november.

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van Popronde Venray te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website of het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV.

Foto: Lotte Kamphuis.