Plan vier huizen in Castenray

CASTENRAY | In de nieuwbouwwijk in Castenray-Zuid gaat Planburo Tummers uit Maarheze vier halfvrijstaande woningen bouwen. De nieuwbouw komt op een rustige locatie aan het plein in Aan het Broek. De ontsluiting van de nieuwe huizen loopt via de Pastoor Verheggenstraat.

Vorige week woensdag in de dorpsraadvergadering gaf Noël Tummers uitleg over het bouwproject. De dorpsraad is verheugd dat er weer gebouwd kan worden. Castenray zit te springen om nieuwe inwoners om de leefbaarheid op peil te houden. "Castenray heeft te lang op slot gezeten", zei dorpsraadvoorzitter Bert Arts. "Daardoor is een hele generatie uit het dorp vertrokken. Je begint te merken dat de verenigingen steeds meer onder druk komen te staan. Het vinden van leden en bestuursleden wordt lastiger."

De vier woningen komen op percelen van 235 vierkante meter. De woning heeft een inhoud van 430 vierkante meter met drie slaapkamers. "Het zijn ruime huizen op royale percelen", zei Tummers. De vraagprijs ligt op of net onder 225.000 euro. De bouw gaat van start zodra een blok van twee huizen is verkocht. De verwachting is dat komend voorjaar de bouwwerkzaamheden beginnen.