Venray vernieuwt subsidiebeleid

Venray | Venray wil het subsidiebeleid verder hervormen. De gemeente gaat het gesprek aan met maatschappelijke organisatie. Eerder was er al een bijeenkomst rond het thema jeugd en jongeren. Alle organisatie die subsidie ontvangen, kregen een uitnodiging. Ook andere belangstellenden zijn welkom op de bijeenkomsten op 6, 12 en 13 december.

Venray trekt jaarlijks ruim 6 miljoen euro uit aan subsidie voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De subsidie moet bijdragen aan de doelen van de gemeenschap. De gemeente wil het beleid nu hervormen en daar zijn gesprekken voor nodig. Drie vragen staan centraal tijdens de dialoog: wat zijn jullie ervaringen met het subsidiebeleid? Wat zijn jullie wensen? Wat vinden jullie van de kaders en uitgangspunten die de gemeente hanteert voor het vernieuwen van het subsidiebeleid? Aanmelden via mieke.peeters@venray.nl. Bij aanmelding graag aangeven welke data de voorkeur hebben.


Brand in cel tbs-kliniek

Oostrum | De brandweer is maandagmiddag even voor 17.00 uur uitgerukt voor een brand in een cel in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum.

Een tbs'er had een matras in brand gestoken. De bewoner werd door de bedrijfshulpverleners uit zijn cel geƫvacueerd. De brand, die gepaard ging met een fikse rookontwikkeling, werd vervolgens snel geblust door de bedrijfshulpverlening van de Rooyse Wissel. Enkele personeelsleden en de bewoner van de cel ademden tijdens de evacuatie rook in. Ze werden ter plaatse onderzocht door het aanwezige ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Er vielen geen gewonden.


Muzique

Overloon | Muzifique verzorgt op zondag 19 november de theatervoorstelling La vie au creux de la main in Ontmoetingspunt 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon.

Het leven in de palm van je hand. Marjolein Cuijpers, Maartje Smedts en Henk Deters nemen de aanwezigen mee op een theatrale reis door het land van brood, kaas en wijn. Volg het leven van een artiest, vol drama, passie, romantiek en humor. Droom weg met Franse chansons en romantische verhalen. Van Limburg naar Brussel en via Parijs naar het uiterste zuiden van Frankrijk. Onderweg begeleid met liedjes van Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook van Herman van Veen en Henk Deters. De voorstelling begint om 16.00 uur en is te boeken inclusief kaas en/of wijnarrangement.

Reserveren kan uitsluitend via www.henkamuseert.nl. Informatie: www.helder-overloon.com.