Debatmiddag BiblioNu

Venray | Robotica: Droom of Nachtmerrie? Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit?

Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica op de debatmiddagen die de vestigingen van BiblioNu in Horst en Venray houden op woensdag 29 november om 14.00 uur. De debatmiddagen verlopen aan de hand van vooraf verstrekte stellingen. Per stelling worden de deelnemers ingedeeld in het voor- en in het tegenkamp. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze het gratis boek Ik, Robot de futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven, voorafgaand aan het debat gelezen hebben. Leden krijgen dit boek cadeau tot 30 november. Aanmelden voor de debatmiddag kan tot 20 november via horst@biblionu.nl en venray@biblionu.nl.

Alzheimer Café Venray

Venray | Het Alzheimer Café Venray is op maandag 13 november weer open.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is De mantelzorger centraal: Waar sta ik, de mantelzorger?

Het Alzheimer Café Venray vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Joke Halmans, telefoon 06-53730515.

Seniorservice Gilde

Venray | Wie een hobby heeft en deze wil delen en leren aan anderen is welkom bij Seniorservice Gilde Venray aan de Prins Bernhardstraat 12a in Venray.

Bij Seniorserivice is op enkele dagdelen in de week, overdag en in de avonden, ruimte voor groepen tot maximaal tien personen. Doelstelling vanuit de gildegedachte is om mensen de gelegenheid te geven kennis, kunde en ervaring op het gebied van beroep, vakmanschap of hobby op een vakkundige manier over te dragen aan anderen, in een gezellige sfeer.

Denk daarbij aan Spaans, Duits, Engels en Franse conversatie, bloemschikken, stamboomonderzoek, verhalen schrijven, schilderen en tekenen. Kijk voor meer informatie op de website www.seniorservicevenray.nl of stuur een e-mail naar sen-serv@home.nl.

Skarnaval

Ysselsteyn | Jera On Air 2018 is nog ver weg, het is dus tijd voor het tussendoortje: Skarnaval op zaterdag 11 november in het gebouw van OJC Jera'70.

De naam verraadt het al een beetje: tijdens Skarnaval staat alles in het teken van de makkelijk dansbare klanken van de skamuziek. Daarbij krijgt elke bezoeker die in carnavalskostuum komt ook nog eens de eerste consumptie gratis.

Natuurlijk heeft Jera On Air ervoor gezorgd dat er enkele prominente namen uit het genre op het podium staan. Er wordt rond de klok van 21.00 uur afgetrapt door Tree House Fire, waarna de bands P.O. Box en The JB Conspiracy die al meerdere malen op het festival stonden, het gebouw van Jera'70 op z'n kop zetten.