Rob Knoops verlaat Rabobank Horst-Venray

Venray | Rob Knoops, directievoorzitter Rabobank Horst Venray, gaat vanaf 1 januari aan de slag als directievoorzitter bij Rabobank Weerterland en Cranendonck. Dit betekent dat hij Rabobank Horst Venray gaat verlaten.

Rob Knoops: "Soms komen er kansen voorbij, die je niet kunt laten schieten. Voor mij was dit daar één van. Na negen jaar als directievoorzitter binnen Rabobank Horst Venray voelt dit voor mij als een goed moment voor de bank, voor de medewerkers en voor mezelf om te starten met een frisse wind. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met stevige uitdagingen. De fusie van twee banken, het ontwikkelen van een strategie die ervoor zorgt dat we kunnen blijven voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten, maar ook het opzoeken van samenwerkingen met andere lokale Rabobanken om onze sterke marktpositie te behouden. Ik ben trots op wat we met mede-directieleden, collega's, ledenraad en Raad van Commissarissen hebben bereikt en waar onze bank op dit moment staat. Dit wetende, geeft mij het vertrouwen dat dit de juiste keuze is."

Antoine Wintels, voorzitter van de Raad van Commissarissen, geeft aan zeer erkentelijk te zijn voor de inzet van Rob Knoops de afgelopen jaren. "Hoe jammer we het ook vinden dat Rob afscheid neemt van Rabobank Horst Venray, begrijpen en respecteren we zijn besluit. Onze bank staat er prima voor en daar heeft Rob in zijn negen jaar als directievoorzitter een groot aandeel in gehad. Rob is altijd betrokken geweest bij ons werkgebied en gaf daarmee de coöperatieve gedachte van de bank mee vorm. Onze bank kent een sterke marktpositie en een grote klanttevredenheid, en daar mogen we met z'n allen trots op zijn."


Als boegbeeld van de bank vervulde Rob Knoops jarenlang op eigen wijze de rol van bruggenbouwer, inspirator en motivator.

Niet alleen binnen de bank, maar ook binnen het werkgebied en de regio.

Zo hadden bijvoorbeeld een bijdrage aan de 'Gezondste Regio 2025' en de ontwikkeling van het Equestrian Centre de Peelbergen zijn bijzondere aandacht.

Ook bouwde hij samen met collega's aan een sterk Banking for Food-team binnen Noord-Limburg. Uiteraard wordt er op een passende wijze afscheid genomen.

De Raad van Commissarissen van Rabobank Horst Venray is inmiddels gestart met de procedure om een nieuwe directievoorzitter te benoemen.