Website evenementenbeleid.
Website evenementenbeleid. Foto: Gemeente Venray

Evenement organiseren in Venray? Ga naar de website

Een evenement organiseren in Venray begint voortaan met een muisklik. Het vernieuwde evenementenbeleid van de gemeente Venray is op een nieuwe manier voor iedereen te vinden: het staat op een leesbare en klantgerichte website. Op die website vindt u spelregels en tips voor een gezond, veilig en duurzaam evenement, leest u hoe u een vergunning aanvraagt en welke locaties geschikt zijn voor het organiseren van uw evenement.

In het vernieuwde beleid zijn ook een aantal spelregels aangepast, zodat de overlast voor omwonenden zo beperkt mogelijk is. Denk hierbij onder andere aan aanscherping van tijden voor opbouwen en afbreken, het opruimen van afval en handhaving van geluidsnormen. Ook zijn er duurzaamheidstips opgenomen. Inspireren en ruimte geven aan initiatieven zijn de kernbegrippen van het nieuwe beleid. Het adres van de concept website is

http://bit.ly/2yZtBTJ.

Verdere proces

Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 oktober 2017 een voorgenomen besluit genomen over het concept-evenementenbeleid. Wethouder Ike Busser: "Organisatoren van evenementen en andere betrokkenen kunnen via de website hun mening geven over het nieuwe beleid. Graag nodigen wij u ook uit om de website te bekijken en uw mening achter te laten". Op 29 november wordt het vernieuwde evenementenbeleid gepresenteerd en besproken in de raadscommissie Werken en Besturen. Begin december neemt het college dan een definitief besluit over het evenementenbeleid.

Venray gastheer Limburgs Wielergala

Op 20 november is de jaarlijkse uitreiking van de titels Limburgse 'Renner van het Jaar' en 'Renner van de Toekomst ' 2017 weer tijdens het Limburgse Wielergala 2017 in de Schouwburg van Venray. Het afgelopen jaar mocht Tom Dumoulin zijn 4e trofee in ontvangst nemen tijdens de uitreiking op het provinciehuis. Is hij ook dit jaar weer een kanshebber?

Tijdens de jaarvergadering van Club 24 zijn de genomineerden gekozen. Voor 'Limburgs Renner van het Jaar 2017' komen in aanmerking: Tom Dumoulin, Wout Poels, Mike Teunissen en Sabrina Stultiens. De genomineerden voor 'Limburgs Renner van de Toekomst 2017' zijn: Milan Vader, Jaap Kooijman, Nils Sinschek en Stijn Daemen.

Sinds 1985 wordt de Renner van het Jaar gekozen en sinds 2004 ook de prijs voor de Renner van de Toekomst.. De prijs bestaat uit een kunstwerk. Toekenning van deze prijzen is bedoeld als een extra blijk van waardering voor de renners (vanaf de categorie junioren) aan het eind van een wielerseizoen.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Limburg Cycling en de (wieler-)gemeente Venray.

Vrijkaarten voor inwoners met lage inkomens

Vijftig inwoners met een laag inkomen van de gemeente Venray kunnen deze winter gratis naar de ijsbaan. Burgemeester en Wethouders willen de stichting Winterpret drie jaar lang sponsoren. De stichting is verantwoordelijk voor de ijsbaan die rond de kerstdagen in het centrum staat.

Met € 7500,- per jaar wordt de gemeente gedurende drie jaar Platinasponsor van de ijsbaan. Een Platinasponsor krijgt vrijkaarten voor de schaatsbaan, mag deelnemen aan het curlingtoernooi en mag zijn logo overal laten zien. Burgemeester en wethouders stellen de vrijkaarten beschikbaar aan inwoners van de gemeente met een laag inkomen. "Inwoners voor wie een paar uurtjes schaatsen niet vanzelfsprekend is", zegt wethouder Ike Busser namens het college. De gemeente schakelt het Platform Lage Inkomens Venray in voor de verdeling van de vrijkaarten.