Afbeelding
Foto:

Jouw geluk in Venray

Venray | In het Venrays Museum zijn zondag de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd die georganiseerd was door de werkgroep Cultuur-lab van het Venrays Museum. Leerlingen van basisscholen én volwassenen hebben in de afgelopen weken hun foto kunnen insturen die hun Geluk in Venray uitstraalde. In de afgelopen weken werden de foto's tentoongesteld in het Venrays Museum.

Onder flinke belangstelling opende Hans Spee als voorzitter van de werkgroep de bijeenkomst. In zijn openingswoord vertelde hij dat de werkgroep zich in de komende jaren in het door de gemeente Venray (ook financieel) ondersteunde programma Cultuur in de klas nadrukkelijk gaat bezighouden met erfgoed-educatie voor de basisscholen in de gemeente Venray. Op verzoek van scholen wordt er graag samengewerkt met hen. Ook bij exposities in het Venrays Museum worden ondersteunende programma's ontwikkeld, , waar nodig en mogelijk samen met cultuur-historische verenigingen in de gemeente. Jouw geluk in Venray is het eerste project van de werkgroep, die voortaan onder de naam Muuzeejumwerk(t) verder gaat.

Voor de fototentoonstelling werden 64 foto's ingezonden door basisschoolleerlingen en volwassenen. Bezoekers van de expositie werden uitgenodigd om bij de voor hen meest aansprekende foto's aan te geven waarom ze deze foto's waardeerden. Ongeveer 280 mensen hebben zo laten weten welke foto's voor de publieksprijzen in aanmerking kwamen.

Onder voorzitterschap van wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray heeft ook de vakjury hún winnende foto's gekozen. De winnaars van de publieksprijzen zijn geworden Joep van Goch en Fien Keyzers (basisschool De Keg). Bij de vakjury vielen de foto's van Maarten Arts en Charissa van Mill (basisschool) in de prijzen. De winnende foto's zijn in de komende weken nog te zien in het Venrays Museum.

Foto: De juryleden beoordelen de foto's. Foto: Foto Dom Melskens.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo mogen kinderen op zondagmiddag 5 november Sint Maarten-fakkels maken.

Ze worden daarbij geholpen door leden van de jeugdgroep. In de kapel worden vanaf 14.30 door de koren Karolus Magnus uit Nijmegen en Schola-Cantorum uit Kennemerland gregoriaanse gezangen ten gehore gebracht. Elders in het museum worden oude ambachten gedemonstreerd. Tevens is er een optreden door mondharmonicagroep Samenklank. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.