Meeloopdagen Elzendaal

Boxmeer | Voor leerlingen van groep 8 breekt er een spannende tijd aan. De komende maanden gaan zij op zoek naar een nieuwe school. Om de leerlingen te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze, nodigt het Elzendaalcollege alle leerlingen van groep 8 uit om een dagdeel mee te lopen op school.

De meeloopochtenden van het Elzendaalcollege in Gennep staan gepland op dinsdag 21 en woensdag 22 november van 09:00 tot 11:30 uur. Theo van der Hagen, Elzendaalcollege Gennep: "De leerlingen ontmoeten de docenten, conciƫrges en coƶrdinatoren. Ze ontdekken de leukste plekken van de school en volgen naast de traditionele vakken ook een aantal extra lessen zoals Anglia, extra Engelstalig onderwijs op onze school. Daarnaast maken ze kennis met Passies & Dromen. Voor dit onderwijsprogramma wordt wekelijks ruimte in het lesrooster gemaakt en volgt elke eerste- en tweedejaars leerling zijn passie of droom, zoals dansen, duiken, graffiti spuiten, sporten of zingen". Op woensdag 29 november is groep 8 welkom op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Leerlingen kunnen kiezen voor een ochtend- of middagprogramma (van 09:00 tot 11:30 uur of van 13:00 tot 15:30 uur). Ellen van der Straaten, Elzendaalcollege Boxmeer: "Op deze dag krijgen de leerlingen de kans om de school te verkennen, kennis te maken en vragen te stellen. Ze volgen een aantal traditionele lessen, maar ook Anglia, Design & Innovation, de sportklas, muziek en/of tekenen komen aan bod".

Groep 8-leerlingen die zich nog niet aangemeld hebben, lezen op www.elzendaalcollege.nl/meeloopdagboxmeer of www.elzendaalcollege.nl/meeloopdaggennep hoe zij zich alsnog kunnen aanmelden. Naast de meeloopdag organiseert de school nog een informatieavond voor ouders van groep 7 en 8, een open huis voor leerlingen en ouders en een aantal proeflessen voor groep 8-leerlingen. Kijk voor deze data en meer informatie op www.elzendaalcollege.nl.


Ingezonden

Passend plan melkfabriek?

Politiek benaderen wil ik niet en kan ik ook niet. Maar zou het iets zijn om stil te staan bij de toekomst. Geloven is even verder zien. Vrijheid is gedeelde vrijheid en gelijke kansen. Dan houden we ook onze vrijheid. Dit heeft Nederland al 72 jaar volgehouden. Is het mogelijk ook uit ons eigen ego te stappen? Morele waarden toepassen? Wat zijn de consequenties van niet handelen? Niet alleen zelf, maar collectief denken. Vanwaar die drempel om buitenlanders toe te laten? Om asielzoekers toe te laten? Ik kan me voorstellen dat mensen die het moeilijk hebben zo kunnen denken.

Maar wij Nederlanders, bewoners van de gemeente Venray, wij Europeanen, doorgaans het goed hebbende, mogen wij vertrouwen hebben in ons zelf. De ander erbij laten horen, dit gaat om verrijking. Wees open voor de grote wereld. Ik stoel mij op mijn eigen ervaringen, maar zeker ook op de denkwijze, ervaring en leefwijze van mevrouw minister Sigrid Kaag. Dit wilde ik even melden.

Bep Brugmans (74), Venray.


Karaokeavond in de Uitmarkt

Venray | De Uitmarkt organiseert in samenwerking met het Venrays Mannenkoor een karaokeavond op vrijdag 10 november. "Vanaf 22 uur mag iedereen die dat leuk vindt het podium op: alleen, in duo's of met een klein groepje. We zijn benieuwd welk onontdekt talent er in Venray nog rondloopt", zegt Tom Heijligers namens de organisatie.

De Uitmarkt en het Venrays Mannenkoor hebben vaker samen evenementen georganiseerd. Het open podium op het plein aan het begin van de zomerstop is een voorbeeld. "Daar zien we ook verrassend goede optredens tijdens zo'n avond. Het weer is er niet naar om het buiten te doen, maar wel om een lange, gezellige avond te hebben met muziek. Ik ben benieuwd welke nummers er gebracht gaan worden. Misschien ga ik zelf ook nog even het podium op", zegt Geert Pelzer van de Uitmarkt.

Het is niet nodig voor deelnemers om zich vooraf op te geven. Dat kan tijdens de avond zelf. Er liggen kaartjes in de Uitmarkt waarop deelnemers kunnen aangeven of ze alleen of samen met anderen optreden en welke nummers er gezongen gaan worden. "De organisatie ligt in handen van het Venrays Mannenkoor, maar dat betekent niet dat alleen mannen het podium op mogen. Daar mag geen misverstand over zijn: vrouwen zijn van harte welkom om te komen zingen tijdens de karaokeavond. Alleen als ze erg enthousiast zijn geworden, is er een probleem: als vrouw lid worden van het Mannenkoor kan helaas nog niet", lacht Tom Heijligers. "Maar we hopen op een leuke avond voor iedereen die komt."


Twintig jaar PLIV

Venray | Platform Lage Inkomens Venray (PLIV) heeft vrijdag het twintigjarige bestaan gevierd.

Het feestje was vooral bedoeld om de huidige collega's en oud-collegavrijwilligers met elkaar te laten kennis maken en ervaringen van toen en nu uit te wisselen. Zij hebben er tenslotte aan bijgedragen dat het PLIV zich heeft kunnen ontwikkelen tot een niet meer uit Venray weg te denken organisatie voor alle inwoners met een minimuminkomen en als intermediair voor het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. Ook de samenwerkende professionele- en vrijwilligers organisaties, zoals de beleidsmedewerkers van de gemeente Venray, Thuisadministratie, St. Wijkleerbedrijf, wijkteams, voedselbank en St. Leergeld, waren aanwezig. PLIV is gelegen aan de Mozartstraat 20b in Venray en de inloopspreekuren zijn van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 11.30 uur en dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.