Nederlaag volleyballers: 4-0

VC Volt 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 27-25, 25-23, 25-22 en 26-24

Cuijk | De volleyballers van ActiveRooy leden in de promotieklasse een duidelijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen VC Volt 2. In Cuijk werd het 4-0 voor de thuisploeg. Met slechts zes spelers reisde de Venrayse ploeg af naar Cuijk, maar liet zich desondanks niet naar de slachtbank leiden. In de eerste set was het voortdurend stuivertje wisselen. In de slotfase wist VC Volt nipt de eerste set naar zich toe te trekken: 27-25. Ook in de volgende drie sets was het verschil tussen beide ploegen miniem. Venray stevende telkens op de setwinst af, maar werd in de slotfase telkens afgetroefd door de thuisploeg: 25-23, 25-22 en 26-24. Op zaterdag 4 november speelt ActiveRooy een thuiswedstrijd tegen VC Weert. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

Verlies Venray

Venray-Horst 0-2 (0-1).

Venray | De hockeysters van Venray verloren zondag in de jong derde klasse van koploper Horst: 0-2. Tegen de sterke gasten gaf Venray in de eerste helft uitstekend partij. Beide teams creƫerden kansen, maar kwamen aanvankelijk niet tot scoren. Door uitstekend keeperswerk en prima verdedigen hield Venray lang stand en was daarnaast ook enkele malen gevaarlijk in de cirkel van Horst. De gasten gingen toch met een 0-1 voorsprong de rust in, nadat een speelster van de gasten in de cirkel de bal ontving, de keepster van Venray passeerde en vervolgens raak schoot. In de tweede helft streed de thuisploeg voor iedere bal. Danjelle Creemers kreeg de beste kans op de gelijkmaker. Op maat bediend door haar zus Annelieke passeerde zij de keepster om met de backhand doel te treffer. De doelvrouwe van Horst herstelde zich echter razendsnel en wist de inzet van Creemers toch nog uit het doel te ranselen. Venray bleef druk uitoefenen en jagen op de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere zijde. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Horst een strafcorner. Nienke Scharn wist die er goed uit te lopen, maar op een bijzondere wijze werd de bal vervolgens toch nog door een speelster van Horst in het doel gehengeld: 0-2. Op zondag 5 november speelt Venray in en tegen Tegelen. Dit duel begint om 10.00 uur.

Royale zege hockeyers: 3-7

Nova-Venray 3-7 (2-4). Doelpunten Venray: Guido Pop (3x), Roy de Rijk, Martijn Vennekens, Stan Dieks en eigen doelpunt Nova.

Heerlen | De hockeyers van Venray behaalden in de derde klasse een royale zege in de uitwedstrijd tegen Nova in Heerlen: 3-7. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden de gasten scherp en werden volop kansen gecreƫerd. Die werden niet benut, waarna de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong kwam: 1-0. Venray kwam al snel op gelijke hoogte. Sebastiaan Michiels bediende Roy de Rijk op maat die de bal knap binnentikte. Venray nam vervolgens een voorsprong toen Guido Pop op aangeven van De Rijk uit een onmogelijke hoek scoorde. Nova toonde vervolgens veerkracht en maakte snel gelijk: 2-2. Voor de pauze liepen de gasten uit naar een 2-4 voorsprong. Eerst werd een pass van de snelle Paul van Casteren in eigen doel gewerkt, waarna Martijn Vennekens op aangeven van Pop de ruststand op 2-4 bepaalde. Na de rust liep Venray door een vroege treffer van Pop uit naar 2-5, waarna de goalgetter uit een strafcorner de bal in de kruising pushte: 2-6. Stan Dieks nam het slotakkoord van Venray voor zijn rekening. Hij sloeg in de rebound de zevende treffer van de gasten binnen. In de slotfase bepaalde de thuisploeg met een derde treffer de eindstand op 3-7.

Op zondag 5 november speelt Venray een thuiswedstrijd tegen DSV, aanvang 14.45 uur.

Winst Red Stars

Entac-Red Stars 4-6.

Enschede | Door een 4-6 zege in de uitwedstrijden tegen Entac blijven de tafeltennissers van Red Stars koploper in de tweede divisie D. De gasten begonnen met een nederlaag van Kas van Oost tegen de ervaren Thijs Smit. In de volgende partij trok Ronald Bogaard de stand weer gelijk met een zege op oud Red Stars-lid Tom Coenen. Entac nam weer een voorsprong door winst van Lars Banning op Patrick Zwiers en zo begon het dubbel met een 2-1 achterstand. Het koppel Kas/Patrick speelde een gedegen dubbel en bracht door winst de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Hierna kwamen de Entac heren via zeges tegen Patrick en Kas op een 4-2 voorsprong. Met veel inzet en wilskracht werden de volgende vier partijen bijgeschreven op het conto van Red Stars. Ronald Bogaard won drie enkelspelen, Patrick Zwiers en Kas van Oosten beiden een. Op zaterdag 4 november speelt Red Stars thuis tegen SKF 2 Veenendaal. De wedstrijd begint om 17.30 uur.

Manual onderuit

Apollo-Manual 25-14 (14-7). Doelpunten Manual: Annie Billekens (7x), Maaike Lipman (4x), Jonna Kessels (2x), Eva Jaegers en Jantine Rongen.

Son en Breugel | De handbalsters van Manual verloren afgelopen zondag van Apollo: 25-14. De thuisploeg uit Son en Breugel was een maatje te groot en kwam al vroeg in de wedstrijd voor te staan met 9-2. In de laatste tien minuten van de eerste helft lieten de dames van Manual een aantal mooie acties zien en gingen de rust in met 14-7 achterstand. Ook in de tweede helft was Apollo beter en bleef Manual achter de feiten aanlopen. Aan het einde van de wedstrijd was het verschil opgelopen tot elf treffers. De doelpunten van Manual kwamen op naam van Annie Billekens (7), Maaike Lipman (4), Jonna Kessels (2), Eva Jaegers en Jantine Rongen.

Manual speelt de volgende wedstrijd in Gemert op 5 november om 14.00 uur. Gastheer is het eerste team van Tremeg.