Solo-expositie Jerry Kowalsky

Venray | The straw that broke the camel's back. Dat is de titel van de solotentoonstelling van Jerry Kowalsky in Odapark - Center for contemporary art - Venray. Geboren als Jeroen Cremers Reuver maakt hij nu naam als één van de opkomende kunstenaars in Berlijn, waar hij werkt en woont.

Zijn kunstwerken in Venray reflecteren op hoe een samenloop van kleine omstandigheden tot een grote gebeurtenis kan leiden. De rug van de kameel kan breken door een enkel strootje. Zoveel strootjes als bagage, maar er is er altijd één strootje waardoor de rug van een kameel breekt. Dat herkennen we allemaal. Uit onze eigen levens en dat van anderen. Dat ene moment wanneer een leven voorgoed verandert. Of soms zelfs een complete samenleving in een nieuwe fase komt. Dat moment als de spreekwoordelijke rug van een kameel breekt. Daar gaat de aanstaande solotentoonstelling van Jerry Kowalsky over. Odapark-curator Marijke Cieraad: "Dat ene strootje mag dan nog zo klein zijn, het is een eindpunt van een hele reeks handelingen. Kleinigheden die aanvankelijk onbelangrijk leken, maar bij elkaar alles overhoop gooien. Iedereen maakt dit mee. We sterven elke dag een beetje; de dood is een proces en geen levend wezen ontkomt er aan. Het laatste strootje komt altijd. Voor elke kameel, en ook voor alle mensen." Na zijn studie aan de academie in Maastricht en een aantal omzwervingen via Amsterdam en Zuid-Duitsland, woont en werkt Jerry Kowalsky nu alweer een aantal jaren in Berlijn. Hij schildert en maakt sculpturen. Deze laatste van karton, een bouwstof die ver af staat van eeuwigheidswaarde. Niets is voor altijd. De expositie is van 12 november 2017 t/m 25 februari 2018 in het Odapark aan de Merseloseweg 117 in Venray te zien. Kijk voor meer informatie op www.odapark.nl.


Advertorial

Peugeotrijder welkom bij Brauckmann

Oostrum | Er verandert van alles om ons heen. Ook in de autobranche is dit het geval. Daarom is het des te belangrijker om zaken te doen met een persoonlijke en betrouwbare partner. Vakgarage Brauckmann is graag uw partner.

Vakgarage Brauckmann is sinds 1990 gevestigd in Oostrum-Venray. "Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een allround mobiliteitspartner met een full-service aanbod. Onze monteurs zijn professionals die met alle auto's uit de voeten kunnen. Bovendien worden ze regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen", aldus Edgar Brauckmann van de gelijknamige Vakgarage.

Bij Vakgarage Brauckmann bent u bijvoorbeeld ook als Peugeot-rijder van harte welkom ongeacht uw fabrieksgarantie! Wij bieden onderhoud aan uw Peugeot, uiteraard tegen de hoogste kwaliteit en met hoogwaardige producten en u ontvangt van ons altijd een prijsopgave vooraf. U weet dus altijd wat het onderhoud of reparatie gaat kosten.

Het stallen van uw winterbanden is bij ons ook geen probleem. Tijdelijk is uw bezoek aan Vakgarage Brauckmann nog voordeliger! Op vertoon van deze brief krijgt u als nieuwe klant bij Vakgarage Brauckmann namelijk een jaar lang gratis mobiliteitsgarantie bij een grote beurt of aankoop van een occasion. Vraag een vrijblijvende offerte aan op ww.brauckmann.nl.

Bij een eerste kennismaking krijgt u gratis een handige, opvouwbare boodschappentas.

Een afspraak is zo gemaakt, online of via telefoonnummer (0478) 511 933.


De Koffietafel over overlijden

Venray | De Koffietafel is een informatieavond in zaal de Kei in Geijseren, georganiseerd door enkele ondernemers uit Venray en omgeving. Doel van de bijeenkomst op woensdag 8 november tussen 19.00 en 21.00 uur is mensen tussen 25 en 55 bewust te maken van het gegeven dat overlijden niet alleen iets is wanneer je oud bent. Ook op jongere leeftijd is het goed om hierbij stil te staan en vooral te realiseren wat er op je afkomt.

Sjoerd Heurkens van Heurkens Advies uit Meerlo is een van de initiatiefnemers. "Ik was al langer aan het denken hoe ik met name jonge mensen kan bereiken over het onderwerp overlijden. Ik merk vaak dat het toch een onderwerp is wat liever vermeden wordt. Het gevolg is dat mensen niet goed geïnformeerd zijn."

Dat laatste speelt ook bij Roel Groetelaars van zaal De Kei in Geijsteren. "Wanneer mensen vijfenzestig zijn geweest, zijn ze vaak beter geïnformeerd. De generatie daaronder laat zich niet of nauwelijks informeren. Maar ook deze mensen krijgen in die leeftijd met de dood te maken."

Roel en Sjoerd hebben zich vervolgens gebogen over de wijze waarop deze groep, tussen de 20 en 65 jaar, bereikt kan worden. "Dat heeft geleid tot De Koffietafel", vertelt Roel. Hij benadrukt dat het geen uitvaartbeurs is. "We willen de aanwezigen vooral informeren over een aantal zaken die op nabestaanden afkomen in geval van een overlijden. Zaken die, wanneer men vooraf is geïnformeerd, eigenlijk vanzelfsprekend zijn."

Denk aan een testament, de rouwceremonie, de rouwlocatie, de financiële gevolgen maar ook rouwverwerking en rouwdrukwerk. Naast Roel Groetelaars en Sjoerd Heurkens nemen ook Olga Roffers (Zwart op Wit Notariaat), Dré Duijf (uitvaartondernemer) en Gertie Mooren (rouwverwerking) deel aan deze informatieve bijeenkomst. "Deze avond is laagdrempelig, informeel, los. We proberen de dood uit de taboesfeer te halen. Want dood gaan we allemaal, alleen weten we niet wanneer."

De avond wordt georganiseerd door Zwart op Wit Notariaat, Heurkens advies, Gertie Mooren, uitvaartonderneming Duijf en 't Trefpunt.