Twee maanden uitstel sloop viaduct

LEUNEN | De sloop van het viaduct over de Leunseweg, tussen Leunen en Venray, is voorlopig uitgesteld. Dat heeft de stuurgroep van de gemeente Venray en de provincie vorige week donderdag besloten. Maar op de website van de provincie meldde de stuurgroep dat de sloop gewoon zou doorgaan.

Door Henk Willemssen

Dat leidde tot teleurstellende reacties bij de Leunse dorpsraad. De dorpsraad had een paar dagen eerder nog dringend verzocht om uitstel. Pas na het weekeinde werd de fout op de website rechtgezet. Het werkelijke besluit van de stuurgroep werd voor vrijwel iedereen pas dinsdagavond duidelijk in de raadzaal. Doordat Joep Gielens (SP) vragen stelde. Wethouder Jan Loonen (CDA) gaf toe dat de stuurgroep het besluit niet juist had vermeld op de website. "Voor het viaduct is er een voorbehoud gemaakt. De dorpsraad krijgt twee maanden de tijd om met een alternatief plan te komen waarin het viaduct kan blijven staan." Loonen bleef bij zijn standpunt dat sloop de voorkeur heeft.

Richard de la Roy (PP2) stelde voor de dorpsraad te ondersteunen bij het alternatieve plan. "Het is best ingewikkeld. De gemeente moet meedenken." Loonen reageerde dat hij dat niet van plan is. Provincie en gemeente hebben het bureau Royal Haskoning ingeschakeld die tot de conclusie kwam dat het viaduct moet verdwijnen. Loonen vindt het daarom niet logisch mee te helpen aan het alternatief. "Dat zal toch van de dorpsraad zelf moeten komen. We laten ons graag overtuigen."

Jan Loonen meldde dat dondermiddag, na afloop van de bijeenkomst van de stuurgroep, dorpsraadvoorzitter Jeroen van de Leur telefonisch op de hoogte is gebracht van het besluit. Terwijl Van de Leur een dag later zijn grote teleurstelling uitsprak op de Facebookpagina van Leunen. De dorpsraadvoorzitter bevestigt dat hij donderdagmiddag een telefoontje kreeg van een ambtenaar. "Het was een wat warrig verhaal. Hij had het wel over een voorbehoud en dat we nog een keer aan tafel moesten zitten. Maar toen ik op de website van provincie keek stond het er toch echt dat het viaduct werd gesloopt. Ook op de officiƫle Facebookpagina van het project N270 stond het. Heel vreemd, het zal wel een groot misverstand zijn."