Afbeelding
Foto:

Vijf keer 50 jaar: een superfeest

Venray | Abraham of Sara zien, anders gezegd vijftig jaar worden.

Veel mannen en vrouwen kijken op tegen deze mijlpaal in hun leven. Je kunt het ook van de zonnige kant zien. Het is niet iedereen gegeven om die leeftijd te bereiken. Voor de vriendinnen Monique Houben, Monique Strijbos, Esther Hellegers, Jolanda Smits en Petra van Dijck dan ook genoeg reden om flink uit te pakken. De vijf worden eind dit jaar of begin volgend jaar vijftig en vierden dat afgelopen weekend met een superfeest.

In een grote feesttent in Ysselsteyn waren ongeveer 300 gasten aanwezig om samen met de vijf (bijna-)jarigen een feestje te vieren. Familie, vrienden en bekenden, jong en oud, genoten samen met de vijf Sara's tot in de vroege uurtjes. Uiteraard met een hapje en drankjes en een heuse dj. De vijf feestvarkens (foto) zullen zich nog lang heugen dat ze vijftig zijn geworden.


Martinusdag

Steyl | De Noord-Limburgse Sint Martinusstichting, voor hulp aan straatkinderen in Rio de Janeiro (Brazilië), houdt op zaterdag 11 november de tweejaarlijkse Martinusdag in de theaterruimte van het Wereldpaviljoen in Steyl.

Te gast is de oprichter/directeur van de straatkinderenorganisatie AMAR in Rio de Janeiro, Roberto dos Santos. Bovendien is Hanna Pauwels van het vliegend personeel van de KLM aanwezig om te vertellen over de goededoelenorganisatie Wings of Support van de stewardessen en piloten.

De muzikale ambassadeur van de straatkinderen, musicus/componist Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst, verzorgt weer eenmuzikale bijdrage.

De straatkinderen in Rio zijn de dupe van de economische crisis van het land en de financiële gevolgen van de Olympische Spelen in deze metropool. Het kost de straatkinderenorganisatie AMAR veel moeite om het hoofd boven water te houden. Roberto dos Santos springt al meer dan 30 jaar in de bres voor de kinderen van de straat. Het is zijn passie, zijn levensopdracht. De Martinusdag begint om 13.00 uur met een inloop (koffie/Vlaai) terwijl het programma om 13.30 uur aanvangt. In verband met de organisatie wil de stichting graag weten hoeveel gasten er komen. Opgeven via het e-mailadres van secretaris Ton van Dijk: t-v-d@hotmail.com. Informatie over het programma is verkrijgbaar bij voorzitter René Poels: renepoels1948@gmail.com) .