Judovereniging scoort goed

Swalmen | Tijdens het open toernooi van judoclub Hei-Sei-Do in Swalmen slaagden de judoka's van de Venrayse Judovereniging erin om met veel eremetaal huiswaarts te keren. Liefst acht keer werd een eerste plaats behaald door de veertien ingeschreven judoka's van de club.

Met ruim tweehonderd judoka's was de deelname aan dit toernooi weer groter dan vorige jaren. Het weerhield de wedstrijdploeg van de Venrayse judovereniging er niet van om, vaak met goed judo, mee te strijden om de ereplaatsen. Eerste prijzen waren er voor Jente Rossen, Berend Rijs, Daan Flinsenberg, Vince van Vegchel, Marit Woertman, Floris Haumann, Bora Soysal en Lyam van der Groef. Tweede prijzen werden behaald door Arthur Hodiamont, Kevin Olieslagers en Indy Spee en Aron Tabeling, Jort Woertman en Floris Woertman werden derde.

Boven, staand van links naar rechts: Vince, Lyam, Bora en Floris Haumann. Zittend van links naar rechts: Marit, Indy en Daan.

Onder: Staande van links naar rechts: Kevin, Jort, Berend en Floris Woertman. Zittend van links naar rechts: Aron, Jente en Arthur.

Manual haalt uit

Jupiter'75- Manual 18-32 (11-12). Doelpunten Manual: Martijn Schutte (8x), Bennie Beekers (6x), Okke Boon (5x), Jan Vorstenbos, Maarten Lucassen en Niek Bastiaans (allen 3x), Joep van de Heuvel (2), Paul Stroy en Joost Ueberbach.

Eersel | De handballers van Manual wonnen in Eersel met royale cijfers de uitwedstrijd tegen Jupiter'75: 18-32. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Manual had veel moeite met de afstandschoten van de tegenstander. Tevens was Manual opgeschrokken door twee zware overtredingen op Paul Stroy, die door de arbiter met twee minuten straftijd werden beoordeeld. Met een 11-12 voorsprong ging Manual de rust in. In de tweede helft nam Manual meteen het initiatief door enkele fraaie doelpunten van Martijn Schutte en Bennie Beekers, samen goed voor maar liefst veertien doelpunten. In de tweede helft liep Manual in vijftien minuten tijd uit naar een verschil van veertien doelpunten. Manual wist zo opnieuw een duel met meer dan 30 treffers af te sluiten. Op zaterdag 4 november speelt Manual thuis tegen Saturnus 2. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.10 uur.