Afbeelding
Foto:

Rens Janssen Mini Maestro Oostrum

Oostrum | Rens Janssen (foto) is zondag uitgeroepen tot de Mini Maestro van Oostrum.

De eerste editie van Mini Maestro werd georganiseerd door Muziekvereniging SMT. In navolging op de editie voor volwassenen in 2015 streden nu vijf enthousiaste Mini Maestro's om te titel. Teun Joosten, Dean Spil, Pleun Schut, Dante Heldens en Rens Janssen mochten het harmonieorkest dirigeren. De voorbereiding verliep erg ontspannen en van zenuwen was geen sprake tijdens de repetities.

Dirigent Henk Houben leerde de kandidaten de fijne kneepjes van het dirigentenvak. Op het moment suprême was het toch wel even anders. Met een gezonde spanning mochten ze één voor één plaatsnemen op de bok.

De jury, bestaande uit Leonie Roth, Noud van de Mortel en Raymond Starmans, beoordeelden de jeugdige dirigenten. Allemaal hebben ze een puike prestatie neergezet en wisten ze het orkest vol enthousiasme te leiden. In de beoordeling telde alles mee: de opkomst, het contact met het orkest, de inzet, het aangeven van het tempo en natuurlijk het gelijk laten eindigen. De jury en de leden van het orkest hadden de moeilijke taak om één Mini Maestro als beste aan te wijzen.

Dat bleek Rens Janssen te zijn die zijn muziekwerk als toegift nog een keer mocht dirigeren. Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van Mini Maestro te zien. Deze uitzending terugkijken kan onder meer via de website en het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV.