Ysselsteyn boekt eerste uitzege

Helmondia-Ysselsteyn 2-4 (0-2).

Doelpunten: Frank Jespers, Martijn Janssen (strafschop), Stan Bouten en Dennis Teunissen.

HELMOND | Ysselsteyn kende een vrij eenvoudige voetbalmiddag op bezoek bij hekkensluiter Helmondia in de derde klasse C. De Ysselsteyners wonnen met 2-4.

Het was alweer de derde zege op rij voor de ploeg van trainer Ruud Jenneskens die als nieuwkomer keurig op de vierde plaats bivakkeert. Na nederlagen in de uitwedstrijden tegen Merefeldia en IVO boekten de Ysselsteyners in Helmond de eerste overwinning buitenshuis. Ysselsteyn heeft dit seizoen als doelstelling zich te handhaven in de derde klasse. Daarmee zou de club een unieke prestatie leveren in de 88-jarige clubgeschiedenis. De Ysselsteyners zijn uitstekend op weg dit doel te halen.

Op bezoek bij het uit de tweede klasse gedegradeerde Helmondia kwam de Ysselsteynse ploeg geen moment in de problemen. Na 36 minuten scoorde Frank Jespers de openingstreffer: 0-1. Even later werd Dennis Teunissen neergelegd binnen de zestien: penalty. Martijn Janssen benutte koeltjes de strafschop: 0-2. Na de pauze bleven de bezoekers domineren.

Door een doelpunt van Stan Bouten liepen de Ysselsteyners uit naar 0-3. Dennis Teunissen scoorde in de 72e minuut de 0-4. Daarna sloop er nonchalance in het Ysselsteynse spel. Daardoor konden de Helmonders in de slotfase nog twee keer scoren: 2-4. Als Ysselsteyn beter met de kansen was omgesprongen dan was de zege nog veel hoger uitgevallen.

Venray gestaakt

Venray-Nuenen 2-0 (2-0). Doelpunten Venray: Annet van Hout en Myrthe van de Laar. Bijzonderheid: de wedstrijd werd in de 69e minuut gestaakt.

Venray | De hoofdklassewedstrijd tussen de voetbalsters van Venray en Nuenen is zondagmiddag bij een 2-0 voorsprong voor thuisploeg Venray gestaakt. Met nog 21 minuten op de klok besloot de arbiter na een hevige woordenwisseling met de trainer van de gasten het duel te beƫindigen. Venray kwam in de eerste helft snel op voorsprong door een goal van Annet van Hout. Nadat een speelster van hekkensluiter Nuenen met een rode kaart was weggestuurd vanwege het slaan van een tegenstander, zette Myrthe van de Laar de thuisploeg nog voor de rust op 2-0. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld, is nog niet bekend.

Op zondag 5 november gaat Venray op bezoek bij Prinses Irene. Het duel begint om 12.00 uur.