SV United klimt naar tweede plek

SV United-Sambeek 3-1 (1-0).

Doelpunten: Indy Phillips, Niek van Bergen en Michal Kolodziejski.

WANSSUM | SV United won de thuiswedstrijd tegen Sambeek met 3-1 in de vijfde klasse E. SV United klom door de zege op naar de tweede plaats, op een punt van buurman en rivaal BVV'27.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken. De eerste kans was voor Indy Phillips maar hij kopte langs het doel. Aan de overzijde moest Stef van Berlo zijn keeper Bas Rademacher assisteren om een tegentreffer te voorkomen. SV United drong weer aan maar Kacper Ciupa, Niek van Bergen en Michal Kolodziejski, die vier verdedigers in de luren legde, slaagden er niet in de score open te breken.

In de 26e minuut was het wel raak. Op aangeven van Kolodziejski schoot topschutter Indy Phillips de 1-0 binnen. Sambeek knokte zich terug in de wedstrijd en eenmaal bracht de lat redding voor de thuisploeg. In de 55e minuut werd Michal Kolodziejski onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen: strafschop. De Poolse aanvaller nam zelf de penalty maar de Sambeekse doelman bracht redding. Uit de rebound scoorde Niek van Bergen toch de 2-0.

Een kwartier later scoorden de bezoekers de tegentreffer na een misser in de defensie: 2-1. Door de aanvalslust van Sambeek kreeg SV United ruimte voor de counter maar de scherpte voor het doel ontbrak telkens.

In de blessuretijd onderschepte Bram Lookman koppend de bal waarna Michal Kolodziejski de stand op 3-1 bracht.

Eerste winst voor Sporting ST

SVOC'01-Sporting ST 1-2 (0-1).

Doelpunten: 8. Pim Smits 0-1; 82. Sven Kerstjens 0-2; 89. Danny Houwen 1-2.

OIRLO | Rodelantaarndrager Sporting ST heeft de eerste zege binnen in de vijfde klasse E. De derby in Oirlo tegen SVOC'01 werd met 1-2 gewonnen.

In de beginfase was Sporting ST sterker en Pim Smits scoorde na acht minuten de 0-1. De bezoekers verzuimden daarna verder afstand te nemen. Na de pauze drong SVOC'01 meer aan. Al snel ging de bal op de stip toen Tim Hodzelmans in een duel Rob Houwen vasthield. Danny Houwen nam de penalty maar doelman Bram Willems stopte de bal. De tricolores bleven jagen op de gelijkmaker maar faalden in de afwerking waardoor Sporting ST kon standhouden.

In de 82e minuut was de derby beslist toen de zojuist ingevallen Sven Kerstjens bij zijn eerste balcontact de 0-2 scoorde. Vlak voor tijd kon SVOC'01 nog iets terugdoen door een treffer van Danny Houwen: 1-2. Sporting ST herstelde zich van het 1-11 verlies tegen SV United en verliet door de zege de laatste plaats.