Geen doelpunten in Vierlingsbeek

Volharding-Emplina 0-0.

Scheidsrechter: Wilbrink (Roermond). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Joep Beurskens (Volharding) en Bas de Boer (Emplina).

Volharding: Vullings (57. Wieleman); Janssen, Gerrits, Kessels en Albers; Verstegen (77. Stevens), Evers en Beurskens; Schepens, Van Rens (69. Tissen) en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Volharding speelde thuis met 0-0 gelijk tegen de nummer twee Emplina in de tweede klasse H. In de eerste helft hadden de Vierlingsbekers het beste van het spel. Na de pauze waren de rollen omgedraaid maar doelpunten bleven uit. Desondanks was het een vermakelijk duel op sportpark Soetendaal.

Volharding – nog zonder de geblesseerde Mark Blenckers – kende een uitstekende start. De rood-witten werden in het openingskwartier twee keer gevaarlijk. Daarna kwamen er nog betere kansen maar Marc van Rens kopte uit een corner van Joep Beurskens te zacht in. Jeroen Schepens krulde de bal langs het doel na een slechte uittrap van de keeper. Na 25 minuten werden de bezoekers uit Empel voor het eerst dreigend. Doelman Job Vullings tikte een kopbal net over de lat.

Marc van Rens dook aan de overzijde vrij voor doelman Tom Stupers, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit. Even later ging Tim Brouwer alleen door, maar hij werd ternauwernood gestuit. De prima spelende linksback Daan Albers zette Marc van Rens weer alleen voor de keeper, maar opnieuw wist de aanvaller niet te scoren. Hij schoot op de benen van Stupers. Joep Beurskens probeerde het uit een vrije trap maar de keeper zat in de goede hoek.

Na de pauze kreeg Volharding het lastiger. Emplina kwam gevaarlijk opzetten via de twee sterke vleugelaanvallers. Michiel Buijs schoot via de lat over. Vlak daarna liep doelman Job Vullings bij een uittrap een hamstringblessure op. Hij moest zich laten vervangen door Gerben Wieleman die meteen vol aan de bak kon. Met enkele goede reddingen hield Wieleman de bezoekers van een treffer af.

Soms kon Volharding uitbreken maar Tim Brouwer strandde op de doelman. De rebound van Joep Beurkens verdween voorlangs. In de laatste tien minuten lag het veld compleet open. Beide ploegen streden in een hoog tempo voor de winst. De beste kans was voor invaller Rick Tissen maar ook hij stuitte op de sluitpost. In de extra tijd had Jeroen Schepens nog de winnende treffer kunnen scoren maar de 0-0 bleef op het scorebord staan.