Ruim verlies van Venray bij Minor

Minor-Venray 5-1 (1-1).

Doelpunt: Dimitris Touratzidis.

SV Venray: Stiphout; Wismans, Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Pelzer (30. Koenen), Van Mil en Jarno Peeters; Vievermans, Touratzidis en Shala (60. Kleuskens).

NUTH | Venray leed op bezoek bij Minor in Nuth een ruime en geflatteerde 5-1 nederlaag in de eerste klasse D.

Robert Willemse verscheen na vier invalbeurten voor het eerst in de basis als centrumverdediger. Voorin speelde Bram Vievermans in plaats van Wesley Deenen.

Na vijf minuten namen de Zuid-Limburgers de leiding: 1-0. Even later kwam Venray langszij toen Dimitris Touratzidis uit een scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg en de 1-1 binnentikte. Venray had in de eerste helft het beste van het spel maar voor rust werd niet meer gescoord. Na een halfuur moest Danny Pelzer met een enkelblessure naar de kant. Joy Koenen was zijn vervanger.

Vlak na de pauze gat arbiter Meijers vrij makkelijk een penalty aan Minor. Vanaf de stip kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1. Toen even later de 3-1 viel was het duel gespeeld. Venray gaf wederom de wedstrijd veel te eenvoudig uit handen. De rood-witten geloofden er niet meer in en het spelpeil daalde zienderogen. In het slotkwartier liep Minor nog uit naar een 5-1 overwinning. Venray is na de tweede nederlaag op rij afgedaald naar de elfde plaats op de ranglijst.

Oostrum brengt te weinig in Arcen

DEV Arcen-Oostrum 2-1 (1-0).

Doelpunt: Jac Cuijpers.

ARCEN | De nummer twee Oostrum leed een verrassende 2-1 nederlaag op bezoek bij hekkensluiter DEV-Arcen in de vierde klasse E.

De rood-witten hadden moeite met het fysieke spel van de Arcenaren. "We hebben niet gebracht wat we kunnen. We kwamen net overal een stap te laat", zei trainer Ron Spruit. Na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0.Na de pauze startte Oostrum goed maar de gelijkmaker bleef uit. Halverwege de tweede helft scoorde DEV op een cruciaal moment de 2-0.

De Oostrumse ploeg raakte ook gefrustreerd door het optreden van de arbiter die veel duels affloot. Pas in de slotminuut kon Oostrum iets terugdoen. Kenny Lommen strandde op de keeper waarna Jac Cuijpers de 2-1 binnenschoot.

Holthees in slotfase onderuit

Montagnards-Holthees 4-2(1-0).

Doelpunten: Boy Leisiwal en Denny Loenen.

BERGEN | Holthees leed op bezoek bij Montagnards een 4-2 nederlaag in de vijfde klasse E. Het was voor Holthees-trainer John Klaassens het weerzien met zijn oude club waar hij in maart dit jaar aan de kant werd gezet.

Holthees was dicht bij een stunt tegen de ex-vierdeklasser maar in de slotfase trok Montagnards toch de winst naar zich toe.

Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong uit een hoekschop: 1-0. Montagnards was sterker en de goed keepende Marco Rijnen voorkwam een grotere achterstand. Halverwege de tweede helft liep Montagnards toch uit naar 2-0. Daarna draaide de wedstrijd om. Boy Leisiwal schoot met een mooi afstandschot de 2-1 binnen. Drie minuten later viel de gelijkmaker door een treffer van Denny Loenen: 2-2. Holthees ging voor de winst maar een vrije trap werd de blauw-witten zes minuten voor tijd noodlottig: 3-2. Vlak voor tijd viel nog de 4-2.