Leunen wint knap van Kwiek Venlo

Leunen-Kwiek Venlo 2-1 (0-0).

Doelpunten: Stefan Jacobs en Tom Riensema.

LEUNEN | Leunen boekte thuis een knappe 2-1 overwinning op Kwiek Venlo in de vierde klasse E. Na twee nederlagen in uitwedstrijden pakte de ploeg van trainer Vincent van Sambeek de draad weer op. Door de winst nestelden de rood-witten zich weer in de middenmoot.

Na de doelpuntloze eerste helft namen de oranje-witten in de 53e minuut de leiding. Op aangeven van Thomas Weijs scoorde Stefan Jacobs met een mooi schot in de kruising de 1-0. Vijf minuten later kwamen de Venlonaren op gelijke hoogte: 1-1. Leunen-doelman Guido Voncken, die daarvoor enkele goede reddingen verrichtte, moest ditmaal de bal laten gaan. Daarna kregen beide teams kansen om de volle buit te pakken. Sjoerd van de Winkel mikte in kansrijke positie over de lat. In de slotfase trok Leunen de winst naar zich toe. Uit een voorzet van Stefan Jacobs kopte verdediger Tom Riensema de 2-1 binnen. In de slotfase mocht Kwiek Venlo nog een vrije trap nemen op de rand van de zestien. Sluitpost Voncken reageerde attente en haalde de bal uit de hoek. Het werd op het eind nog wat onvriendelijker doordat de Venlonaren gefrustreerd raakten omdat ze vaak werden teruggefloten voor buitenspel.