SSS'18 al vroeg op ruime voorsprong

WSC-SSS'18 2-3 (0-3).

Doelpunten: Thomas Botden en Bas Joosten (2x).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Venhuizen, Koen van Bree en Kuenen; Voesten, Lucassen en Botden; Beckers (15. Luydens), Joosten en Verlinden.

WAALWIJK | SSS'18 won de verre uitwedstrijd tegen WSC in Waalwijk met 2-3 in de tweede klasse H. Toen de Overloners binnen een halfuur een 0-3 voorsprong namen, leek het een makkelijke middag te worden voor de ploeg van trainer Ruud Vermeer. Maar de Waalwijkers wisten na de pauze terug te komen tot 2-3 waardoor de geel-zwarten nog een benauwde slotfase beleefden.

Cas Rutten kon vanwege een voetblessure niet meespelen waardoor Koen van Bree achterin het centrale duo vormde met Stan Venhuizen. De Overloners kenden met de wind mee een prima start. Al in de openingsminuut trof Bart Beckers de binnenkant van de paal. De bal uit de rebound van Bas Joosten werd van de lijn gehaald. Beckers, weer terug in de basis, moet deze actie bekopen met een gekneusde rib. Na een kwartier moest de aanvaller zich laten vervangen door Renell Luydens.

In de 10e minuut kwamen de Overloners op voorsprong. Een hoekschop van Thomas Botden verdween via de handen van de WSC-keeper in het doel: 0-1.

Na ruim een kwartier verdubbelde SSS'18 zijn voorsprong. Frits Lucassen gaf een steekbal op Bas Joosten die de 0-2 binnenschot. Net binnen het halfuur kwam SSS'18 helemaal in een riante positie toen Bas Joosten op snelheid doorliep op een dieptepass en met een diagonaal schot de 0-3 op het scorebord zette.

Vlak na rust verkleinde WSC de achterstand tot 1-3. De Waalwijkers hadden nu de wind mee en SSS'18 raakte steeds meer in de verdrukking. "We kregen twintig minuten lang voetballes en werden van het kastje naar de muur gestuurd", zei trainer Ruud Vermeer. Thomas Massop voorkwam in die lastige fase met enkele fraaie reddingen een tegentreffer. "Daarna kregen wij weer goede kansen op de 1-4 maar die viel niet."

Het werd nog spannend toen in de 80e minuut de 2-3 viel. SSS'18 beleefde een benauwde slotfase maar trok de drie punten over de streep. SSS'18 bezet de derde plaats en verloor tot nu toe alleen van de sterke koploper Rhode die alle zes duels won. Zondag speelt de Overloonse ploeg thuis tegen Margriet uit Oss.