LSD belangrijk in dialoog

venray | 'Laat OMA thuis en breng LSD mee als u in dialoog gaat tijdens de Week van de Dialoog van 3 t/m 10 november'. Deze tip gaf Karin Oppelland, directeur van Nederland in Dialoog, aan de ruim honderd belangstellenden tijdens dialoogfestival zondag in Gilde Opleidingen. OMA staat voor: Oordelen, Meningen en Aannames. LSD voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen.

Tijdens het Dialoogfestival werd 10 jaar Nederland in Dialoog gevierd en 5 jaar Venray in Dialoog. De Venrayse dialooggroep, bestaande uit 15 vrijwilligers, organiseert dit jaar voor de vijfde keer een Week van de Dialoog. Tijdens deze week kunnen inwoners van Venray op verschillende plekken in Venray in dialoog gaan over het thema 'samen'. Per locatie wordt dit thema in overleg met een tafeldame of tafelheer ingevuld. Zo zijn er dialogen over onder meer samen wonen, samen wandelen, samen lezen en samen zorgen voor elkaar. De dialogen worden geleid door getrainde gespreksleiders, die er aan de hand van vier stappen en enkele gespreksregels op toezien dat de dialoog ook echt een dialoog is en bijvoorbeeld geen discussie of debat wordt.

Op woensdag 8 november vindt van 19.30 – 22.00 uur het maandelijkse Dialoogcafé in Goesting plaats. Gespreksleider Gerard van den Buijs en tafelheer Robert Westheim gaan graag met u in dialoog over Samen Zijn. "Samen Zijn heeft voor mij een hele diepe betekenis", verwoordt gespreksleider van den Buijs. "Samen Zijn betekent dat we samen kunnen zijn WIE we zijn. Ongeacht je afkomst, welke huidskleur je hebt, welk geloof je gelooft of welke sekse je voorkeur geniet. Ik ervaar in mijn leven het echte Samen Zijn als ik naar een popfestival ga. Daar is iedereen, gewoon vanzelf, gelijk. Daar komt iedereen voor hetzelfde. Geen competitie, geen strijd." Aanmelden via www.venrayindialoog.nl. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal acht personen deelnemen per dialoogtafel.