De stemming zat er goed in tijdens de zevende editie van Oktoberfest Venray.
De stemming zat er goed in tijdens de zevende editie van Oktoberfest Venray. Foto: Bas Delhij

Oktoberfest blijft populair

Venray | De zevende editie van het Oktoberfest Venray trok zaterdag bijna 800 belangstellenden.

Het festijn vond dit jaar plaats in de geheel in Duitse stijl omgetoverde Tennisschool Maascourt aan de Kempweg in Venray. Het personeel was net als vele bezoekers gekleed in lederhosen en dirndles en het bier werd geschonken in echte bierpullen. De ruim zevenhonderd bezoekers konden onder meer genieten van optredens van Die Power Buam, Gert Janssen, Liesl von Possenhofen en Alpenparty.

Het bierfeest kende dit jaar een andere opzet. Medeorganisator Bert Pelzer legt uit: "We hebben altijd twee avonden gehad. Dit jaar hebben we maar één avond. We moeten het echt hebben van mensen uit Venray en voor twee avonden is het dorp net te klein. We hebben gekozen voor één groot feest en niet voor twee kleinere feesten. In de toekomst kunnen we altijd nog groeien."

Oktoberfest Venray werd de afgelopen zes jaar op het St. Annaterrein in Venray gehouden. Dit jaar is het feest voor het eerst verplaatst naar de Maascourt aan de Kempweg in Venray. "We hebben de zaal omgetoverd tot een oktoberfestzaal. Dit jaar hadden we ook voor het eerst een vipgedeelte aan de zijkant van de tent met een verhoogd podium. Daar konden mensen voor vijftig euro onbeperkt eten en drinken. Ook de entree was bij dit bedrag inbegrepen. In totaal maakten daar 65 bezoekers gebruik van. Daar rekenden we voorafgaand ook wel een beetje op. Deze groep had ook een eigen barretje. Dit nieuwe probeersel is goed bevallen."

Ook de feestgangers genoten met volle teugen op het oktoberfest. "Het is mijn eerste keer hier dus ik moet even wennen, maar het is hartstikke gezellig", zegt een feestvierster. Een andere gast is het met haar eens. "De gemoedelijkheid is fantastisch. Er is nooit gedoe onderling en het bier smaakt natuurlijk hartstikke goed."

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een impressie van het Oktoberfest te zien. Deze uitzending terugkijken kan via de website en het YouTubekanaal van Peel en Maas TV.