De vallende BVV'er Sil Arts (links) weet in een duel met Ahmad Qurishi van Merselo de bal nog voor te zetten.
De vallende BVV'er Sil Arts (links) weet in een duel met Ahmad Qurishi van Merselo de bal nog voor te zetten. Foto: Henk Lammen

BVV'27 onttroont Merselo

BVV'27-Merselo 3-2 (1-1).

Doelpunten: 5. Lou van Kempen 1-0; 16. Nils Jakobs 1-1; 54. Lou van Kempen 2-1; 71. Sil Arts 3-1; 79. Ahmad Qurishi 3-2. Scheidsrechter: De Bruin (Odiliapeel). Toeschouwers: 100. Rode kaart: 68. Bas Philipsen (Merselo) vanwege een handsbal. Gele kaart: Ward van de Water, Jari Wijnhoven (BVV'27) en Nils Jakobs (Merselo).

BVV'27: Engels; Poels, Thiesen, Van de Water en Jens Arts; Sil Arts, Jari Wijnhoven en Joost Wijnhoven; Verkoijen (85. Karman), Van Kempen (80. Durgun) en Gooren (88. Lucassen).

Merselo: Van Soest; Vermunt, Qurishi, Bas Philipsen en De Keijzer; Kroonen (80. Pelzer), Veltrop (75. Rijbroek) en Wismans; Hendriks, Tim Philipsen en Jakobs (76. Van Dijck).

Door Henk Willemssen

BLITTERSWIJCK | Merselo verspeelde zijn leidende positie in de vijfde klasse E. Op bezoek bij runner-up BVV'27 liep de ploeg van trainer Marcel Peters tegen de eerste seizoensnederlaag (3-2) aan in de vijfde klasse E. Door de winst namen de Blitterswijckers de koppositie over van Merselo.

Tegen de klok van half vijf klonk eindelijk het verlossende eindsignaal van arbiter De Bruin. De vreugde was uitbundig op sportpark 't Hoogveld. Zowel binnen als buiten de lijnen werd de zwaarbevochten 3-2 overwinning gevierd. Outsider BVV'27 staat ineens aan kop van de ranglijst. Op de zege valt weinig af te dingen. De ploeg van trainer Jef Vels net iets meer in zijn mars dan Merselo.

BVV'27 begon scherp aan de wedstrijd. Terwijl de bezoekers zich achterin nogal eens wat foutjes permitteerden. Na vijf minuten leed Rens Wismans balverlies op het middenveld. De thuisploeg dook er bovenop. Joost Wijnhoven gaf een bekeken steekpass op Lou van Kempen die de sterk keepende Bram van Soest passeerde en de 1-0 binnenschoot.

De Blitterswijckers hadden voor rust een veldoverwicht en kregen ook de beste kansen. Toch kwam Merselo na ruim een kwartier langszij. Uit een diepe bal leken Merselo-spelers buitenspel te staan, maar niet Nils Jakobs die door kon sprinten naar het doel. In eerste instantie redde keeper Davey Engels maar uit de rebound scoorde Jakobs toch de 1-1. Grensrechter Martien Verkoijen vlagde voor buitenspel en de leidsman ging verhaal halen. De arbiter bleef evenwel bij zijn beslissing en keurde de treffer goed. Daarna nam BVV'27 weer het heft in handen. De beste kans was voor Jannes Gooren die strandde op sluitpost Bram van Soest.

Na de thee kwam Merselo sterk uit het kleedlokaal. Nils Jakobs kreeg twee goede kansen om de bezoekers op voorsprong te zetten. Bij de eerste doelpoging redde goalie Davey Engels. De tweede kans schoot de jonge aanvaller in het zijnet. BVV'27 deed er een schepje boven op en de topper werd alsmaar interessanter. Bram van Soest redde fraai in de kruising bij een uithaal van Jari Wijnhoven. Ook Roel Verkoijen nam de Merselose doelman onder vuur. Van Soest moest de bal loslaten en de attente Lou van Kempen schoot de 2-1 binnen. De Blitterswijckers drukten nu door. De opgekomen rechtsachter Kenny Poels soleerde naar het Merselose doel maar hij trof de lat. Verdediger Bas Philipsen en Lou van Kempen streden fel om de neervallende bal waarbij de Merselonaar hands maakte. Arbiter De Bruin kende geen pardon. Hij trok de rode kaart voor Bas Philipsen en de bal ging op de stip. Roel Verkoijen, die lekker in de wedstrijd zat en zelden mist vanaf elf meter, zag zijn penalty gekeerd door Bram van Soest. Vlak daarna viel toch de 3-1 door een treffer van Sil Arts. Het pleit voor Merselo dat ze met tien man bleven strijden. Verdediger Ahmad Qurishi ging mee naar voren en hij kopte raak uit een vrije trap van Rens Wismans: 3-2.

Arbiter De Bruin liet liefst acht minuten naspelen waarin de tien Merselonaren alles op alles op zetten om nog een punt uit het vuur slepen. Maar het vechtende BVV'27 hield stand en pakte de felbegeerde koppositie. Oude voetbaltijden lijken te herleven op het Blitterswijckse sportpark.