Afbeelding
Foto:

Vier jubilarissen
St. Catharina

Leunen | Vier jubilarissen van Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide zijn zaterdag tijdens de jaarlijkse Caecilia-avond gehuldigd.

Anja van Leuken werd onderscheiden met het zilveren insigne voor haar 25-jarig lidmaatschap. Ze speelt alt-sax in het harmonieorkest. Van april 2004 tot april 2006 was zij actief in het bestuur.

Ze zette zich vanaf 2004 tevens in voor de organisatie van de donateursactie en het jaarlijkse kerstconcert en ze is tevens sinds 2016 actief bij de activiteitencommissie.

Leo Heldens werd ook onderscheiden met het zilveren insigne voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Leo speelt trombone in het harmonieorkest en was een van de initiatiefnemers voor het oprichten van de vriendenclub in 1999. Hij is daarnaast de secretaris van de vriendenclub en sinds 2016 actief in de commissie financiën. Daarbij draagt hij op allerlei vlakken zijn steentje bij waar hij kan.

Ruud Swinkels werd tevens onderscheiden met het zilveren insigne voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij speelt klarinet in het harmonieorkest. Hij heeft ook jaren bij de blaaskapel gespeeld.

Vanaf 2013 is hij bestuurslid, en zoals een goed bestuurder betaamt; hij is betrokken bij allerlei nevenactiviteiten voor de vereniging. Gerrit Jeuken kreeg voor zijn 50-jarig lidmaatschap het vergulde insigne met een zirconia opgespeld. Gerrit speelt trompet in het harmonieorkest. Hij was dertig jaar lid van de blaaskapel.

Hij was bovendien secretaris en penningmeester van blaaskapel Die Fröhlichen Rübensammler van februari 1987 tot maart 1997. Hij was tevens de oprichter van de Heimat-avonden in 1984 en was voorzitter van de organisatie tot 1994.

Daarnaast zet Gerrit zich in tijdens serenades als dirigent en hij is de vaste tapper tijdens de repetities en bij festiviteiten. Ook was hij lid in de werkgroep kermis. Daarnaast draagt hij op allerlei vlakken zijn steentje bij waar hij kan.

Van links naar rechts op de foto: Ruud Swinkels, Anja van Leuken, Gerrit Jeuken en Leo Heldens.

V.l.n.r. Ruud, Anja, Gerrit en Leo