Schrijver Stefan Hertmans te gast

Venray | Stefan Hertmans is op zondag 19 november om 11.00 uur te gast in het Theehuis in het Odapark in Venray.

Hertmans is schrijver, dichter en essayist. In zijn lange loopbaan is zijn werk in meerdere talen vertaald en heeft hij vele essays geschreven over actuele maatschappelijke kwesties. Grote bekendheid krijgt hij met zijn roman Oorlog en Terpentijn, waar hij in 2014 de AKO literatuurprijs voor ontvangt. De Bekeerlinge is zijn laatst verschenen roman, waarin het boeiende levensverhaal van Hamoutal op meesterlijke wijze wordt beschreven. De inleiding van Stefan Hertmans wordt verzorgd door Stan Verhaag en de muzikale omlijsting is in handen van Jos Josten. Josten zingt in het Nederlands maar ook vaak in dialect. Als hij door iets geraakt wordt, kan hij zo een liedje schrijven. Denk maar aan zijn lied Onrecht over de ontbossing in Zuid Amerika.

Tijdens de pauze is Roojboek aanwezig met de boekverkoop in de foyer en gaat Stefan Hertmans zijn boeken signeren.


Kleinkunst speelt Helden 1.0

Venray | Theater Kleinkunst is een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met een verstandelijke beperking en maakt al meer dan vijftien jaar artistiek verantwoorde producties voor een breed publiek.

De nieuwe voorstelling Helden 1.0 is te zien op zondag 10 december om 14.00 uur in Schouwburg Venray. Theater Kleinkunst maakt volop gebruik van de authentieke eigenschappen van de acteurs, die door zichzelf, de pers en publiek als een verrijking van het bestaande kunstaanbod worden gezien. De voorstelling Helden 1.0 gaat over een familie, over zorgen voor elkaar, over kwetsbaarheid, over de moed hebben om door te gaan, over dromen, hoop en toekomst waar plaats is voor iedereen. Het is subtiel en indringend theater dat op de grenzen danst en stoeit met menselijkheid. Helden 1.0 gaat over mensen vol verlangens, jong en oud, die voor elkaar zorgen. Ze leven in een maatschappij die samen verantwoordelijkheden draagt en niet boos kijkt als er iets door hun vingers glipt. Een maatschappij die niet wil bepalen maar wil dragen. En ondanks dat ze soms even de weg kwijt zijn, gaan ze toch door. Zich af en toe afvragend... gaat het wel goed, houden we dit vol? Theater Kleinkunst is onderdeel van Gewoon Doen van Sandy Uytterhoeven uit Venray.

De regie is in handen van Kitty Korebrits uit Tegelen en de technische realisatie komt voor rekening van Bart van Bree uit Overloon. De livemuziek wordt verzorgd door Bart Lommen uit Grubbenvorst. Hiervoor is Theater Kleinkunst een samenwerking aangegaan met de Muzikantine uit Horst. De acteurs zijn afkomstig uit Horst, Sevenum, Venlo en Venray. Meer informatie via www.theaterkleinkunst.nl.


Natuurwerkdag voor singles

Venray | Voor singles met een groen hart wordt op zaterdag 4 november vanaf 13.00 uur gewerkt bij de Paardekop in Venray. Stichting IKL werkt daar aan het onderhoud van dit gebied.

Maak op een actieve manier kennis met De Paardekop: een bos-, natuur- en recreatiegebied bij Ysselsteyn in de Noord-Limburgse gemeente Venray. Verspreid over 200 hectare zijn er diverse recreatieve voorzieningen te vinden zoals een kamphuis, uitkijktoren De Peelhaas, ruiterpaden en wandelroutes. Verder een voormalige logistieke inrichting van de landmacht en een groot Duits oorlogskerkhof. Na de klus kan de uitkijktoren worden beklommen. IKL verzorgt met vrijwilligers sinds 2000 een heideveld van 10 hectare; het is een van de weinige nog overgebleven heideveldjes in de Peelregio. Nieuwe boompjes van grove dennen en berken worden verwijderd omdat zij de heide overwoekeren. De singlesdag houdt IKL in het kader van de landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie die jaarlijks door heel Nederland in het groen plaatsvindt. Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt op initiatief van het samenwerkingsverband LandschappenNL. Samen buiten aan de slag blijkt bij uitstek dé manier om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. De dag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Verzamelen tegenover Paardekopweg 21 op het zandpad. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl of http://www.buitenkrachtlimburg.nl.


Rondje Ysselsteyn

Ysselsteyn | De inmiddels traditioneel geworden wandeltocht Rondje Ysselsteyn ten bate van 't Zorghuus wordt gehouden op zondag 5 november.

Al een aantal jaren houdt Roelanzia deze tocht door de natuur van het Peelgebied dat zich uitstrekt over Limburgs en Brabants grondgebied. Een ware ontdekkingstocht door de omgeving van Ysselsteyn. Er zijn diverse afstanden te lopen. Inschrijven kan voor tochten van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Vanaf 7.00 uur is het inschrijfbureau geopend.

Op alle tochten wordt een IVV-stempel uitgereikt. Van het inschrijfgeld wordt een euro gedoneerd aan 't Zorghuus, een zorginstelling in Ysselsteyn waar mensen met dementie of mensen met een beperking verblijven in hun eigen, vertrouwde, dorpse omgeving. De wandelaars dragen met hun deelname dus bij aan activiteiten voor de bewoners van 't Zorghuus. Informatie:telefoonnummer (0478)541221 of via e-mail info@roelanzia.nl.


Getuigen gezocht

Venray | De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling, donderdag rond 16.30 uur op de kruising Kastanjestraat-Zuidsingel in Venray.

Daar werd een 45-jarige man door een persoon belaagd en geslagen. Omstanders hielden de dader vervolgens vast tot de politie arriveerde. De politie zoekt getuigen van het voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.