Afbeelding
Foto:

Varkenshouders bundelen krachten

Venray | Varkenshouders in Limburg, die zijn aangesloten bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), hebben de krachten gebundeld in een eigen regiobestuur. Met Limburg is de POV in alle regio's in Nederland voorzien van eigen besturen. Eerder werden in de regio's Noord (Groningen Friesland, Drenthe), West (Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), Gelderland, Zuid-West (West- en Midden-Brabant en Zeeland), Zuid-Oost (Oost-Brabant) en Overijssel regiobesturen benoemd.

John Marcellis (39) is in Nederweert-Eind gekozen tot voorzitter van de POV Regio Limburg. Marcellis heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Castenray. In het regiobestuur werden tevens twee vrouwen benoemd: Elly Michiels-Fleuren (43) en Lianne Kuijsten-De Rond (37).

Elly Michiels-Fleuren heeft samen met haar man Edwin een vleesvarkensbedrijf in Horst-Melderslo en houdt daar varkens onder het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Ze hebben een zichtstal waar burgers 365 dagen per jaar kunnen kijken hoe hun varkens leven. Tevens hebben zij een akkerbouwbedrijf. Lianne Kuijsten heeft een zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Montfort.

De overige leden die zijn gekozen in het POV-regiobestuur Limburg zijn: Marco Botden (45), vleesvarkensbedrijf en bollenteelt in Vredepeel, Antoon van Hoof (37), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Vredepeel, en Maarten Meulendijks (46), zeugen- en vleesvarkensbedrijf in Ysselsteyn

Met het benoemen van de regiobesturen is een nieuwe mijlpaal bereikt bij de voorgenomen fusie tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij (LLTB, ZLTO en LTO Noord). Beide belangenbehartigers worden per 1 januari 2018 definitief samengevoegd in de POV. Het regiobestuur in Limburg bestaat dan ook uit varkenshouders van zowel NVV- als LLTB-huize. Hiermee wordt voldaan aan de wens van varkenshouders om met één geluid naar buiten te treden en één belangenbehartiger te hebben voor de gehele Nederlandse varkenshouderij.

De regiobesturen van de POV zetten zich in voor de belangen van de varkenshouders in hun regio. De regiovoorzitter vertegenwoordigt de belangen van zijn regio in het Landelijk bestuur van de POV.

Foto: regiobestuur POV Regio Limburg. van links naar rechts: John Marcellis, Maarten Meulendijks, Marco Botden, Antoon van Hoof, Lianne Kuijsten-De Rond, Elly Michiels-Fleuren