Geen extra afvalbakken voor hondenpoep

VENRAY | Er komen geen extra afvalbakken waarin hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond kunnen deponeren. De SP stelde dit voor om het zo makkelijker te maken de hondenpoep op te ruimen.

Binnen de bebouwde kom is het verplicht de hondendrollen op te ruimen. Het zou een extra service zijn als hondenbezitters het zakje met poep kwijt kunnen, in plaats van het mee naar huis te nemen. De gemeente constateert dat de afvalbakken hiervoor maar weinig worden gebruikt.

In de gemeente Venray staan 423 afvalbakken. Aanschaf en plaatsing van een nieuwe afvalbak kost 450 euro. Daarbij komen nog de jaarlijkse kosten van 275 euro voor onderhoud en lediging.

De gemeente wil de bestaande afvalbakken slimmer gebruiken door ze op een betere plek neer te zetten. Niet in het buitengebied maar juist in wijken waar ze het meest gebruikt kunnen worden.

Voor de bestrijding van hondenpoep is alleen 10.000 euro uitgetrokken voor het communicatietraject. De gemeente verwacht dat dit op de langere termijn het meeste effect heeft.