Teng en Nel van Dijck-Derckx
Teng en Nel van Dijck-Derckx Oude foto

Teng en Nel

venray | Trouwfoto's zijn tijdgebonden en in de loop van de decennia flink veranderd. Vroeger ging de bruid meestal gekleed in een zwarte trouwjurk met bijpassend hoofddeksel.

De bruidegom droeg een driedelig kostuum met hoge hoed. Er werd geposeerd voor de fotograaf, zodat een soort statieportret gemaakt werd. De foto's van de meest schitterende dag in het leven van het paar werden in een prachtig album bewaard.

Hoe anders is het tegenwoordig. Als er al getrouwd wordt, stralen de foto's een en al spontaniteit uit.

Vandaag een trouwfoto uit de oude doos van Teng van Dijck en Nel Derckx. Zij trouwden op 11 mei 1948. Martinus Leonardus van Dijck werd op 14 januari 1920 in Venray geboren als zoon van Theodorus Hubertus van Dijck en Petronella Gertruda Cleophas.

Antonia Petronella Derckx werd op 8 juli 1914 geboren in Venray als dochter van Peter Hendrikus Derckx en Johanna Maria Mathea van Kessel.

Ze woonden aan de Overloonseweg 91.Teng was melkboer van beroep en werkte bij de Coöperatieve Zuivelfabriek Venray. Hij overleed op 25 november 1992 in Venray. Nel overleed op 10 april 1991 in Venray.

Foto: Gemeente Archief collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray