Afbeelding
Foto:

Duofiets bewoners zorglocaties

Venray | Sinds kort kunnen de bewoners van de Zorggroep-locaties in Venray een rondje gaan fietsen met een familielid, vriend of vrijwilliger. Een grote wens is namelijk in vervulling gegaan: de aanschaf van een duofiets.

Een duofiets is speciaal voor mensen die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen en beperkt zijn in hun functioneren. Samen met een bijrijder kunnen ze op een prettige en veilige manier fietsen, dank zij trapondersteuning, gordels en een draaibare bijrijdersstoel.

Ze zijn er dan even uit, komen op plaatsen die ze van vroeger kennen en kunnen gezellig kletsen met hun bijrijder, de bestuurder van de duofiets.

Onlangs is de fiets officieel overgedragen aan de bewoners en hebben familieleden en vrijwilligers goede instructies gekregen voor het gebruik van de fiets. Het eerste duo is al op pad geweest. De aanschaf van deze duofiets is mogelijk gemaakt dank zij de overheidsgelden van Waardigheid en Trots en door een financiƫle bijdrage van de stichting RCOAK. Deze stichting ondersteunt landelijke initiatieven en projecten die de kwaliteit van leven van ouderen bevorderen. Vrijwilligers die met bewoners iets willen ondernemen, zijn altijd welkom. Er is een korte handleiding en instructie beschikbaar om fijn en veilig de weg op te gaan.

Belangstelling? Bel dan met Heidi van de Winkel, procesbegeleider vrijwilligers via telefoon 06 41 41 23 18 of mail naar heidi.van.de.winkel@dezorggroep.nl.