Afbeelding
Foto:

Tuinbouw Relatiedagen Venray

Oostrum | LTO Glaskracht Nederland houdt samen met Easyfairs Evenementenhal tijdens de Tuinbouw Relatiedagen Venray van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 november een programma rondom de waterzuiveringsplicht in de glastuinbouw die per 1 januari 2018 start.

Dit programma wordt mede ingevuld in samenwerking met Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Waterschap Limburg, die de afgelopen jaren intensief hebben gewerkt aan het project Samen Zuiver. Het doel van de waterzuiveringsplicht is een verbetering van de oppervlaktewaterkwaliteit door een terugdringing van de emissies van gewasbeschermingsmiddelen uit de glastuinbouw. Dit is onder meer van belang voor het behoud van het middelenpakket voor de tuinbouw. Met de koppeling aan de Tuinbouw Relatiedagen Venray wordt een verbinding gelegd met de informatie die tuinders op de beurs kunnen krijgen van tuinbouwtoeleveranciers en de achtergronden bij de nieuwe wetgeving. Om een programma samen te stellen dat antwoord geeft op de vragen uit de markt, wordt er momenteel een enquête afgenomen door LTRO Glaskracht Nederland om te onderzoeken waar behoefte aan is.

Op basis van de enquêteresultaten wordt het definitieve programma samengesteld. Het deelnemersveld van Tuinbouw Relatiedagen Venray bestaat onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt. De beurs is alle drie de dagen te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Venray. Meer informatie: www.tuinbouw-relatiedagen.nl.


Debuut Moorrees in Oranje

Sankt Pölten | Voetbalster Myrthe Moorrees uit Venray maakte donderdagavond haar debuut in het Nederlands elftal.

In de 77e minuut kwam Moorrees in het veld in het oefenduel in en tegen Oostenrijk. Oranje won door treffers van Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema, haar 46e doelpunt in 58 interlands, met 0-2. Oranje won dinsdagavond, met Myrthe Moorrees op de bank, het WK-kwalificatieduel met Noorwegen met 1-0.

Vivianne Miedema scoorde in blessuretijd de winnende treffer.