Afbeelding
Foto:

Albert Hammond in schouwburg

Venray | Zanger Albert Hammond staat op woensdag 15 november met zijn band in Schouwburg Venray.

De magie van Hammond; hij schrijft geen gewone hits, hij schrijft klassiekers. Elke generatie muziekliefhebbers kent wel enkele van zijn liedjes. Zoals Free electric band, Down by the river, I don't wanna die in an air disaster en It never rains in Southern California. Ruim 360 miljoen albums verkocht de legendarische muzikant en niet zelden sierden meerdere van zijn hits gelijktijdig de charts. Hij is een gepassioneerd muziekprofessional, die niet alleen op het podium scoort, maar ook als songwriter en producer anderen in de muziekwereld successen bezorgt. Zijn netwerk kent namen als Diane Warren, Roy Orbison, Joe Cocker, The Carpenters en Neil Diamond. In 2008 kreeg hij een plek in de Songwriters Hall of Fame. Ook haalde hij ettelijke Emmy awards binnen. Albert Hammond beleeft in zekere zin zijn tweede jeugd, want nadat hij lange tijd uitsluitend als songwriter en producer achter de schermen actief was, verlangde hij terug naar het podiumgevoel dat hem als artiest de energie gaf om zijn werk te doen. De klik met het publiek dat is waarvoor Hammond leeft. Nu staat hij alweer enkele jaren op de planken en hij is van plan nog heel wat jaartjes te blijven. Vijftig jaar na de verschijning van zijn eerste hitsingle blijkt dat zijn songs de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan. Meer informatie over de voorstelling of voor tickets kan contact opgenomen worden met de theaterkassa via telefoon (0478)530999. Tickets zijn ook te reserveren via de website www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Albrecht Schmidt.


Jeugdthriller

Venray | In Schouwburg Venray is op donderdag 2 november om 20.15 uur de nieuwe Nederlandse thrillermusical Shock, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mel Wallis de Vries te zien.

Nadat het boek vorig jaar de Prijs van de Jonge Jury won als meest populaire Nederlandse jeugdboek, is de thrillermusical te zien in heel Nederland. De cast bestaat uit onder andere Britt Scholte en Priscilla Knetemann. De thrillermusical gaat over een tienermeisje dat verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets, telefoon en bebloede jas worden gevonden. Maanden later pakken haar vriendinnen hun leven weer op, maar dan komt de moordenaar terug.

Onder grote spanning proberen de vriendinnen te overleven. Voordat de voorstelling begint is er in het theater een covermodelwedstrijd, waarbij bezoekers kans maken om op de cover te komen van het nieuwe boek van Wallis de Vries. Kijk voor meer informatie en tickets op www.shockthrillermusical.nl.