Afbeelding
Foto:

Gemeente Venray sponsort ijsbaan

Venray | Stichting Winterpret Venray kan de komende drie jaar rekenen op sponsorgelden van de gemeente Venray. De gemeente sponsort jaarlijks 7500 euro aan de stichting. Mede dankzij de steun van de gemeente staat er dit jaar van 15 december tot en met 7 januari weer een ijsbaan op het Schouwburgplein in het dorp.

"De ijsbaan is promotie voor Venray. Dat vinden wij ontzettend belangrijk", zegt wethouder Ike Busser. De gemeente sponsort zelden evenementen. Als bedrijf heeft Venray toch besloten om de stichting te ondersteunen. "We kregen een verzoek tot sponsoring. Als we dergelijke verzoeken krijgen, dan bekijken we per individueel geval of we overgaan tot sponsoring. In dit geval hebben we dat gedaan."

Voor het gesponsorde bedrag heeft de gemeente recht op sponsorarrangement platina. Dat wil zeggen dat het logo bij de ijsbaan getoond mag worden, de gemeente honderd vrijkaarten krijgt (vijftig voor de entree en vijftig voor de schaatshuur), er twee teams van de gemeente mee mogen doen aan het curlingtoernooi en er mogen maximaal tien personen deelnemen aan de sponsoravond. "We gaan voorstellen om de vrijkaarten beschikbaar te stellen aan inwoners van Venray met lage inkomens. Dat loopt via het Platform Lage Inkomens Venray (PLIV, red.).

Vanwege de komst van de ijsbaan aan het einde van het jaar moet de weekmarkt weer enkele weken verplaatsen. Wat de nieuwe locatie precies wordt is nog niet bekend. "We hebben een paar opties. Een mogelijkheid kan zijn om de marktkramen te verplaatsen naar een winkelstraat."